Kiemelt hírekKultúra

Tragédia a Vígszínházban, meghalt Venczel Vera – Legyen neki könnyű a föld!

Venczel Vera

A Vígszínház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2021. október 22-én, 75 éves korában elhunyt Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Búcsú

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A ragyogóan tehetséges színésznő több mint ötven éven át volt a Víg társulatának hűséges tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan kultikus magyar filmben tündökölt. Az általa megformált karakterekből áradt a jóság és a tisztaság, játékából sugárzott a finom, törékeny nőiesség és a színészet iránti szenvedély. Kiemelkedő színészi adottságai, munka iránti elkötelezettsége és teherbírása, kedvességgel és szerénységgel párosult. Kollégáinak, barátainak és családtagjainak mindig nagy figyelmet szentelt, érdeklődve, szeretetteljesen fordult a körülötte lévő emberekhez.
Venczel Vera otthonában, szerettei körében tért örök nyugalomra. A Vígszínház 125 éves történetének meghatározó színésznőjét, a magyar színház- és filmművészet felejthetetlen alakját a Vígszínház saját halottjának tekinti.( Vígszínház)

Venczel Vera

About Author

Comments (1)

 1. PáLoS TReND

  VENCZEL VERONIKA (VERA), a magyarországi színjátszás tündéri tüneménye 75 évesen libbent át oda, ahol már minden szerelmes óda…- csakis neki s róla szól.
  Itt is így éltetett mindenkit, akinek bőrébe bújt Kerek E Világunkban Cecey Évaként, Szentirmay Katinkaként és Valkó Veronikaként.
  Sejtelmesen búgó gerlice hangjával selyembe öltöztetett mindannyiJÓnkat és lebegtetett bennünket, mintha mindig is légben éltünk volna.
  …mert mindig is légben élünk „az” óta!
  Úgy volt Ő itt nekünk a kellem s a jellem, hogy meg sem mertünk rezzenni, nehogy láthatatlanná váljék és ránk szakadjék az érdes, nehézkes (v)ég.
  Mint most…- mikor a szusz higannyal mos és az álom ólommal.
  VERA!!! VER A szív s visz A VÉR, mert RÉVbe ÉRVbe bennünk élsz!

  Szerrel és tettel: PáLoS TReND

Szólj hozzá!