Megint jönnek, „tájékoztatnak”…

Olyan országban élünk, amelyben a „párt” elfoglalta „állam” – a lakosság jelentős részének támogatásával – 10 éve (és előtte, 1998-2002, részben pedig 1990-94 között) lopásait fedezve folyamatosan és egyre vadabbul zsidózik-bérencezik-komcsizik, cigányozik, buzizik.

Erről a „tájékoztatásról” az Egészséges erotika című Tímár Péter-film egy jelenete jut eszembe. Koltay Róbert, a tűzoltó meghívta a „ladagyárba” a paprikabárót, és azt mondta Rajhonának:

Félre informáltam…

Igen, félreinformálnak bennünket, rendesen. És közpénzből, mint már annyiszor. Ugyan amit a „párt” és „állama” művel, hivatalból üldözendő súlyos bűncselekmény – de persze csak demokráciában. Csak ott, ahol a párt és az állam elkülönülten működik – ahogy például az állam és az egyház is. Az ügyészség pedig a törvényeknek van alárendelve. Nálunk nem ez az első, és gyanítom, nem is az utolsó a bűnszervezet bűnei közül.

Facebook-oldalán reagált az Európai Bizottság. Visszafogottan, kulturáltan:  úgy, ahogy magyar „kormány” emberemlékezet óta nem nyilvánult meg.

Csak az a baj, hogy ennek az egésznek már nagyon régóta nem Facebook-témának kellene lennie. A Fidesz 10. éve uszít egyfolytában gyűlöletre, bűnszervezetben. Már régen el kellett volna fogynia a türelemnek –Brüsszelben, és persze mindenekelőtt itthon. Amíg tart a türelem, nyugodtan folytathatja az ország és az EU fosztogatását.

Szóval ismét „tájékoztatnak” bennünket.

Mi, akik nem vagyunk a Fidesz hívei, ismét földre hajtott fejjel járhatunk saját országunkban. Mert nem nézhetünk se jobbra, se balra, se előre, se hátra: mindenhonnan Juncker és Soros nevet ránk, amúgy zsidósan

József Attila szavait mormolom:

Győzni fogó még annyira
meg nem aláztatott,
amennyire a csillagok alatt
ti megaláztatok:
a földre sütöttük szemünk. Kinyilt
a földbe zárt titok.

Csakhogy mi hiába nézzük a földet, számunkra nem rejt semmilyen titkot – csak szégyenünket. Jelenlétünkben csinálhat újra meg újra az aljas hatalom közpénzből náci „párt” -, azaz magánérdekű reklámot…

Mert semmi kétség:

ez a mostani plakátkampány is náci mintára készült, egészen nyíltan, szégyentelenül. De azt is mondhatom, hogy Sztálin, Rákosi „ízlése” szerint: ennyiben bizony összeérnek a különböző diktatúrák módszerei.

A hatalom mellett állnak olyan zsidó szervezetek, amelyek a Fidesszel együttműködve élnek, mint hal a vízben: Brüsszelig szaladnak az antiszemitákat kergetve, Schmidt Máriával egyezkednek sorsokról… Persze, minden országban, csoportban akadnak mindenféle emberek; és végül is nem a zsidók vagy nem csak a zsidók dolga volna küzdeni az aljasság ellen…

A parlamenti ellenzék, legalábbis amíg figyeltem, egy szóval sem érintette a dolgot! És az Akadémia ügyében is viszonylag csendes… És nem tudok készülő százezres tüntetésről sem, amely kiállna a hatalmon lévő bűnszervezet rasszista üzérkedései ellen.

És mennyi minden van még, fölsorolni sem lehetséges

És, és, és…

Most tél van és csend és hó és halál.

Majd eljön a hajfodrász, a tavasz,
S az agg föld tán vendéghajat veszen, 
Virágok bársonyába öltözik. 
Üvegszemén a fagy fölengedend, 
S illattal elkendőzött arcain 
Jókedvet és ifjuságot hazud

Akkor, egy bukott szabadságharc után Vörösmarty még kérdezhetett. De mi már nem fogunk semmit sem kérdezni senkitől: ami történt, ami történik, nem feledhető, nem megbocsátható.

Hegyezheti a pennáját Kovács államtitkár! – Visszaszólt az Európai Bizottság

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük