Megjelent az Orbán, a fenomén! című könyv – Bulgáriában

Hatalmas lehetőség vetődött fel a magyar miniszterelnök előtt! Orbán Viktor annyira népszerű, hogy ha indulna a bolgár választásokon, csak egy „szervusz!”-t kellene mondania, és máris bejutna a szófiai parlamentbe – véli Georgi Markov volt alkotmánybíró, a kormánypárti Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) képviselője.

A fenomén….

A bolgár parlament dísztermében mutatták be Georgi Markov volt alkotmánybíró, a kormánypárti Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) képviselője Orbán Viktor, a fenomén címmel a magyar miniszterelnökről írt könyvét

– tudósít a Magyar Nemzet.

Markov a bemutatón azt mondta, nem hivatásos író, előtte 1990-ben publikált csak egy kis könyvet.

Azért döntöttem úgy, hogy kötetemet a bolgár parlamentben mutatom be, mert először is képviselő vagyok, másodszor pedig Orbán Viktor esetében olyan miniszterelnökről van szó, aki nagy barátja Bulgáriának”

– magyarázta.

Azért tartja Orbánt fenoménnak, mert részt vett a kommunizmus elleni mozgalomban 1988-89-ben, az utóbbi harminc évben nyolcszor választották meg képviselőnek, háromszor pedig kétharmados többséggel miniszterelnöknek, így jelenleg negyedszer is kormányfő.

150 példány már biztosan elkelt….

A kormányközeli Magyar Nemzet nem felejti el megemlíteni, hogy a bemutatón 240 kormánypárti és ellenzéki képviselő vett részt, akik közül nagyjából százötvenen könyvet is vettek. Van fejezet a rendszerváltás előtti Orbánról, Orbán és Soros György kapcsolatáról (itt az a cél, hogy bemutassák, Orbán nem is antiszemita), valamint a magyar sportpolitikáról, amit Markov sportpolitikai csodának hív.

A Magyar Nemzet tudósítása szerint:

a könyv nagy közönségsikerre számíthat, miután a magyar miniszterelnök az egyik legnépszerűbb európai politikusnak számít Bulgáriában, amelyet a szintén az Európai Néppárthoz tartozó GERB elnöke, Bojko Boriszov irányít kormányfőként. A liberálisokat leszámítva mind a bolgár baloldal, mind pedig a jobboldal egyaránt elismeri a magyar vezető tevékenységét, de az átlagemberek körében még kedveltebb. Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű, hogy ha indulna a bolgár választásokon, csak egy „szervusz!”-t kellene mondania, és máris bejutna a szófiai parlamentbe.

Kötelező tananyag?

Kíváncsian várjuk, lefordítják-e magyar nyelvre a sikergyanús könyvet és ha igen, kötelező lesz- az olvasása?

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük