Az Európai Parlament környezetvédelmi szakbizottságának a kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslata nem kapott elég szavazatot a mai plenáris ülésen.



Kebabra fel!

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (úgynevezett di-, tri-, és polifoszfátokat, amelyek jelzése E 338-452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban.

A Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazta a plenáris ülés. A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.

Egy idei jelentés szerint egyes tagállamok hatóságai rosszul értelmezik a húsokkal kapcsolatos jogszabályokat.

Forrás: europarl.europa.eu


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét