Megszólalt Szigliget lemondott polgármestere: bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük, védtelenek vagyunk

Egy ország találgatja már több mint egy hete, mi vezethetett a szigligeti polgármester és vele együtt a teljes testület lemondásához, ami alighanem nem jelent egyet a helyi közéletből való kivonulással.

Ténylebegtető nyilatkozat

A 24.hu szúrta ki a város honlapján Balassa Balázs polgármester közleményét:

„Kedves Szigligetiek és Szigligetért aggódók!

Úgy gondolom, jogos igény a lakosság részéről, hogy szeretnék megtudni lemondásunk okát-okait.

Kérem fogadják el, hogy most még mindig nincs itt az ideje. Az elmúlt egy hét is igazolta ezt, hisz a kiváltó okok közül már volt olyan, mely tekintetében voltak pozitív változások.

Fontos leszögeznünk, hogy a képviselő-testület egyhangúlag döntött a „felállás” mellett. Itt szeretném megköszönni a képviselő-testületi tagok áldozatkészségét, hisz nem önös, hanem a település érdekében hozták meg döntésüket.

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre.

Mi nem a pozícióért lettünk településvezetők, nekünk küldetésünk a falu értékeinek megőrzése. Szeretném kérni az ellenzéket, hogy ne próbáljanak bennünket eszközül felhasználni politikai csatározásokra. Ez nem politikai kérdés.

Számunkra csak egy a fontos, szeretett településünk jövője.

Ugyancsak kérem a sajtó képviselőit, ne bocsátkozzanak találgatásokba. Kérek mindenkit, ne kezdeményezzenek demonstrációt, tüntetéseket, ahogy ezt többen jelezték. Csak egy kérésünk van, legyünk résen és vigyázzunk a jövő nemzedékének örökségére!”

Néhány kérdés, csak úgy hirtelenjében:

  • Milyen pozitív változásokat észlelnek?
  • Milyen vállalkozókkal, befektetőkkel szemben védtelen a testület?
  • Miért nem politikai kérdés, ha a helyzet addig fajul, hogy egy önkormányzat választott testülete nem lát más utat, mint lemondani?
  • Hogy lehetne információ hiányban találgatások nélkül foglalkozni az üggyel?

A testület döntését megsüvegelve is azt látjuk, hogy alighanem még őket is a „fortélyos félelem igazgatja”, és az bármilyen bátor döntést is képes lenullázni.

Valahogy így?

Szigliget

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük