“Nem fogadjuk el a kuratóriumot!” – a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közleménye

“A sajtóból értesültünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptembertől fenntartó alapítvány kurátorainak személyéről.

A hallgatók által korábban megfogalmazott, a modellváltás megvalósulásához elengedhetetlen feltételek egyike a következő:

“Az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki.”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe, és a korábbi ígérettel ellentétben az Egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.

A Hallgatói Önkormányzat a kuratóriumot nem fogadja el.

2020. augusztus 2.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége”

Előzmény

Emlékeznek még a Színművészeti Egyetem szétzilálása előjeleire? No és arra, ahogy a kormánytagok mekkora vehemnciával tagadták a szándékot? Na és arra, ahogy az ott tanulók, tanítók és régebben végzettek tiltakoztak a NER-beavatkozás ellen?

Augusztus 31-én egyértelmű lett a helyzet

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kinevezésre azért volt szükség, mert az egyetem szeptember elsejével működési modellt vált és alapítványi fenntartásba kerül.

Másnap lemondott Zsámbéki Gábor és Gáspár Máté

A történtekre reagált Fodor Tamás színész-rendező, a Stúdió K alapítója:

 

mikroba

Egy hozzászólás itt: ““Nem fogadjuk el a kuratóriumot!” – a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közleménye

  • Avatar
    2020.08.03 - 01:39
    Közvetlen hivatkozás

    Ha most nem all mellejuk az egesz muveszvilag, es bedaralhatja ez a szemet ukran az SZFE-t, akkor az a magyar ertelmisegiek teljes behodolasat jelenti orban taho diktatorsaganak.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük