Láthatatlan űragresszorok, és ez nem vicc! —  mikrobatámadás egyenesen a mindenségből

Mi történne az emberiséggel, ha valami különös véletlen folytán földönkívüli “idegen” fertőzés, mikrobák ütnék fel a fejüket közöttünk. Erre a sok sci-fiben is felvetett kérdésre keresik a választ komoly tudósok, és a részeredmények sajnos egyáltalán nem megnyugtatóak.

A folyékony víz felfedezése a Naprendszer több pontján felveti annak a lehetőségét, hogy a mikrobák létezhetnek Földön kívül is. Márpedig ha ez igaz, akkor akár véletlenül is “eltalálhatják” a Földet, és akkor jaj nekünk!

A mikrobák, mint galaktikus potyautasok

Ezerféle módon jöhetnek, de vegyük csak a legkézenfekvőbb lehetőséget: egy űrutazás alkalmával hozzák vissza az asztronauták, vagy maga az űrhajó burkolata is szállíthatja  a galaktikus potyautasokat, akik ha már itt vannak, akár komoly pusztítást is végezhetnek.

Neil Gow professzor, az exteri egyetemről így beszél a problémáról:

“Néhány nagyon szokatlan szerves építőelem létezik a Föld bolygón kívül, és ezek felhasználhatók (Természetesen kizárólag tudományos célból szerk.) az ilyen idegen mikrobák sejtjeinek megalkotására. A legdrámaibb kérdés, hogy képes-e immunrendszerünk felismerni ezeket a nem földi építőelemekből előállított fehérjéket, és ha igen, mi történik az után?”

A vizsgálatot az MRC Orvosi Mikológia Központ tudósai végzik.

Immunológiai kockázat vár az asztronautákra.”A földi élet alapvetően 22 aminosavra támaszkodik”

– mondta Dr. Katja Schaefer, kutató

“Ezek a szerves anyagok  a T-sejtek védelmét továbbra is aktiváltak, de ezek a válaszok kevésbé voltak hatékonyak, mint a „rendes” Földi peptidek esetében. Ezért azt gondoljuk, hogy a földön kívüli mikroorganizmusokkal való érintkezés immunológiai kockázatot jelenthet az űrbevetések során, amelyek célja az organizmusok kivonása az exobolygókról és holdjaikról!”

Különösen most, a pandémia idején mutatkozik meg, hogy az emberi életekre az értelmes lények, akár idegenek is, alighanem sokkal kevésbé veszélyesek, mint a láthatatlan, tudat nélküli honos vírusok és más mikroorganizmusok.

Valójában tehát igazán a rejtelmes, láthatatlan lények a veszélyesek, hiszen hol tud annyi áldozatot szedni akár egy világháború is, mint az emberiséget folyamatosan tizedelő járványok.(Forrás)

(A cikket az IgenDe oldalról vettük át)

Hasonló

mikrobák

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük