Láthatatlan űragresszorok, és ez nem vicc! —  mikrobatámadás egyenesen a mindenségből

Mi történne az emberiséggel, ha valami különös véletlen folytán földönkívüli „idegen” fertőzés, mikrobák ütnék fel a fejüket közöttünk. Erre a sok sci-fiben is felvetett kérdésre keresik a választ komoly tudósok, és a részeredmények sajnos egyáltalán nem megnyugtatóak.

A folyékony víz felfedezése a Naprendszer több pontján felveti annak a lehetőségét, hogy a mikrobák létezhetnek Földön kívül is. Márpedig ha ez igaz, akkor akár véletlenül is „eltalálhatják” a Földet, és akkor jaj nekünk!

A mikrobák, mint galaktikus potyautasok

Ezerféle módon jöhetnek, de vegyük csak a legkézenfekvőbb lehetőséget: egy űrutazás alkalmával hozzák vissza az asztronauták, vagy maga az űrhajó burkolata is szállíthatja  a galaktikus potyautasokat, akik ha már itt vannak, akár komoly pusztítást is végezhetnek.

Neil Gow professzor, az exteri egyetemről így beszél a problémáról:

„Néhány nagyon szokatlan szerves építőelem létezik a Föld bolygón kívül, és ezek felhasználhatók (Természetesen kizárólag tudományos célból szerk.) az ilyen idegen mikrobák sejtjeinek megalkotására. A legdrámaibb kérdés, hogy képes-e immunrendszerünk felismerni ezeket a nem földi építőelemekből előállított fehérjéket, és ha igen, mi történik az után?”

A vizsgálatot az MRC Orvosi Mikológia Központ tudósai végzik.

Immunológiai kockázat vár az asztronautákra.”A földi élet alapvetően 22 aminosavra támaszkodik”

– mondta Dr. Katja Schaefer, kutató

„Ezek a szerves anyagok  a T-sejtek védelmét továbbra is aktiváltak, de ezek a válaszok kevésbé voltak hatékonyak, mint a „rendes” Földi peptidek esetében. Ezért azt gondoljuk, hogy a földön kívüli mikroorganizmusokkal való érintkezés immunológiai kockázatot jelenthet az űrbevetések során, amelyek célja az organizmusok kivonása az exobolygókról és holdjaikról!”

Különösen most, a pandémia idején mutatkozik meg, hogy az emberi életekre az értelmes lények, akár idegenek is, alighanem sokkal kevésbé veszélyesek, mint a láthatatlan, tudat nélküli honos vírusok és más mikroorganizmusok.

Valójában tehát igazán a rejtelmes, láthatatlan lények a veszélyesek, hiszen hol tud annyi áldozatot szedni akár egy világháború is, mint az emberiséget folyamatosan tizedelő járványok.(Forrás)

(A cikket az IgenDe oldalról vettük át)

Hasonló

mikrobák

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest