Ön Széchenyi-díjban részesült. Nem ciki? - Levelet írt Merkely Bélának az Új Alternatíva Párt elnöke - Városi Kurír

Sorting by

×

Ön Széchenyi-díjban részesült. Nem ciki? – Levelet írt Merkely Bélának az Új Alternatíva Párt elnöke

Magyarországon ma kórházban 10 264 fő, intenzíven 1 174 fő, elhunyt 213 fő és a járvány kezdete óta 17 841 fő halálozott el. Eközben a hazánkkal közel azonos lélekszámú Ausztriában ma kórházban 1428 fő, intenzíven 386 fő, elhunyt 26 fő és a járvány kezdete óta 8 982 fő halálozott el. De Ön Széchenyi-díjban részesült. Nem ciki? – kezdte Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem Rektorának írt nyílt levelét Ujhelyi Sándor, az Új Alternatíva Párt elnöke.

Hirdetés

De miért is merek feltenni egy ilyen kérdést?

“Ön a Semmelweis Egyetem Rektora, akinek a nevét igazából a járvány alatt ismerte meg az ország. De vajon mindent megtett ezért a kétes értékű népszerűségért? A számok nem ezt mutatják! Tudom, a mai helyzetért is Gyurcsány a hibás, aki mindössze jó 4 évig volt miniszterelnök, eközben az Ön barátja, Orbán Viktor összesen már 15 éve az ország miniszterelnöke.

Tehát az egészségügy mai állapotáért, enyhén szólva nevetséges, Gyurcsányt hibáztatni. De nem is ez a lényeg!

Önök az elmúlt egy évben vizsgálták azt, hogy más országokban hogyan csinálják?

Hány magyar orvosdelegáció járt Ausztriában, tudja, Orbán laborjában, konzultálni?

Az ilyen találkozók után, ha voltak, hány beadványt írt a kormánynak, mint intézkedési tervet? Ha írt, és ezeket elutasították, akkor miért nem erről beszél a tévében? Ja, mert fél, mint 2015-ben egyes egyházi vezetők, hogy ha szembe mennek Orbánnal, akkor nem kapnak pénzt?!

Vagyis Ön is feláldozta a magyar embereket, mint a tehetségtelen kormányzat?

Akárhogy hazudik a kormánypropaganda, Ön tudja a legjobban, mekkora a káosz az egészségügyben!

Ezt csak fokozta az idén az egészségügyi dolgozókra, a járvány közben ráerőltetett munkaszerződés módosítás! Ez ellen hányszor is emelte fel a szavát?

Tudja, ez a munkaszerződés módosítással való vegzálás olyan, mint amikor összedől pl. egy építkezésen a zsaluzat, és Erős Pista a hátán tartja az egészet, amíg a többieket kimenekítik. És ekkor odajön egy erekció termék művezető, aki számon kéri Erős Pistát, miközben a hátán tartja az egész mindenséget, hogy miért taknyos az orra! Járvány közben morálisan kicsinálni az egészségügyet és elveszíteni 5 500 egészségügyi dolgozót, ez önmagában 100 év letöltendő! Ez ellen hányszor is emelte fel a szavát?

A kórházakban végzett szakmai munkával kapcsolatosan is lenne néhány kérdésem

Egy évvel a járvány kitörése után már nem hivatkozhatnak arra, hogy nincs tapasztalatuk! Vagy az ország legnagyobb orvosi szellemi központjában, a Semmelweis Egyetemen nincs járványügyi tanszék? Önöknek kellett volna levezényelnie az egész védekezést! Hány beadványt írt a kormánynak, mint intézkedési tervet? Ha írt, és ezeket elutasították, akkor miért nem erről beszél a tévében? Én csak az osztrák adatokból indulok ki, ott valamit mintha jobban csinálnának!

Néhány konkrét esetre azért szeretném felhívni a figyelmét!

 • Az első, hogy a hivatalos koronavírus oldal által megadott adatok alapján ma közel 170 ezer aktív fertőzött van az országban, ebből 10 ezer kórházban. Hol van a többi? Otthon? Maga csak azt hiszi! Semmilyen karantén kötelezettség nincs, egy részük szabadon bóklászik az utcán, gondoskodva arról, hogy Önök holnap se legyenek munka nélkül!
 • A másik gond a kórházakban, mint az egyik legnagyobb terjesztési gócpontban van. „Behozza a mentő a beteget, tesztje negatív, majd 3 nap múlva pozitív, de addigra az egész kórtermet megfertőzte.” Nyilatkozta neve elhallgatását kérő kórházi informátorunk! Nincs megoldás? Ausztriában mintha lenne!
 • Aztán ott van az orvosok részére összeállított covid kezelési protokoll! Ja, hogy nincs ilyen? „Minden orvosnak más a véleménye, aki éppen ügyeletben van, maga dönt a szerinte legjobbnak tartott kezelési módról!” Nyilatkozta neve elhallgatását kérő, Semmelweis Egyetemi klinikai informátorunk! Nincs megoldás? Ausztriában mintha lenne! Közben hullik a magyar, mint a légy!

Néhány hete a Kiskunhalasi járványkórház főorvosa büszkén mesélte,

hogy egy új vérszűrési technikával, a lélegeztető gépre kerülők korábbi 80 %-os halálozási arányát 40 százalékra sikerült csökkenteni. Gondoskodott már Ön arról, hogy mára az ország összes egészségügyi intézményében ez be legyen vezetve? Csak ez az egy megoldás idővel több ezer ember életét menthetné meg!

Panaszkodnak, jogosan, a mentősök, hogy nem bírják!

Egyre később érnek ki esetekhez, mert leterheltek, és így egyre rosszabb állapotban viszik be a beteget a kórházba, ha egyáltalán élve beérnek vele. Tavaly október 29-én javaslatot tettünk az Operatív Törzsnek, hogy Romániában már hónapokkal azelőtt bevonták a tűzoltóság EÜ képesített szakembereit is a koronavírus tesztelések teljesítésébe. “Természetesen”, mivel ellenzéki pártként tettük a javaslatot, nem is fogadták meg!

Közben hullik a magyar, mint a légy!

Soroljam? Fölösleges, hisz Ön is tudja, mi a valós helyzet!

Mérnökemberként megtanultam, hogy ha munkámban bármilyen ismeretlen új helyzettel találkoztam, kérjem ki az egyetem oktatóinak segítségét, hisz ők kell, tudják a legjobban az országban, mit kell ilyenkor tenni. Tudomásom szerint Ön ott ül az Operett Törzsben. Önöknek kellett volna levezényelnie az egész védekezést! Hány beadványt írt a kormánynak, mint intézkedési tervet? Ha írt, és ezeket elutasították, vagyis Orbán elutasította a javaslataikat, akkor miért nem erről beszél a tévében?

A maga helyében én már szilánkosra vertem volna Orbán méregdrága íróasztalát, látva a hazai helyzetet. De nem most kellene ezt megtenni, hanem mondjuk, tavaly nyáron kellet volna, nyaralás helyett!

Tudom, hogy ezt a levelet inkább a Mátyás Király csontjainak összerakásában, mint járványkezelésben hívő Kásler miniszternek kellett volna küldenem, de Önben azért jobban bízunk! Őszintén megmondom, Rektor Úr, nem tudok gratulálni a Széchenyi-díjához, az osztrák és a hazai adatok ismeretében, pedig tudom, hogy rengeteget küzdött és dolgozott értünk!

De azért mégis tisztelettel, Ujhelyi Sándor elnök, Új Alternatíva Párt”

 

merkely
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.03.20 - 14:16
  Közvetlen hivatkozás

  Szánalmas egy cikk.Talán eltévesztette a cimzettet! Orbánnak tegye fel ezeket a kérdéseket és ne provokálja a professzort!!!!Hja,azt nem meri?Új Alternativa? Mégis kit képvisel?Kidugta a csiga a szarvát a mocsokból?Takarodás!!!!!!!!!!

  Válasz
 • 2021.03.20 - 15:03
  Közvetlen hivatkozás

  Merkely régi kollégái mondták el ezt a sztorit, így első alkalommal ekkor csalódtam benne.Ez valamelyik vidéki kórházban történt,hogy egy műtétnél valami nem úgy sikerült,ahogy kellett volna,így Merkely az udvaron a kórház macskájába akkorát rúgott,hogy eltört a gerince.Milyen ember az ilyen,aki egy állaton torolja meg,ha valami nem sikerül?Másodszor akkor,mikor azt nyilatkozta,hogy igenis indokolt volt ennyi lélegeztetőgép megvásárlása. Én,mint laikus is tudom,hogyha kb 1000 fő van,aki a gépeket kezelni tudja,akkor az efölötti szám,esetleg + 10 %,amennyi szükséges lehet. Ezek a díjak abszolut politikailag lettek odaítélve,kivéve Karikó Katalinét,aki megérdemelte.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.