Mészáros Lőrinc és az okostábla…. – nem használja, keres rajta!

Több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat a 4iG Nyrt., miután a Klebelsberg Központ pályázatán a tőzsdei társaság tette a legkedvezőbb, nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot – közölte a cég az MTI-vel szerdán. A 4iG Nyrt. pedig nem más, mint Mészáros Lőrinc a nemzet DNS-e barátjának tavalyi szerzeménye. Emlékeznek még a felháborodásra, amikor Magyar Bálint akarta ugyanezt? Hol tarthatnák….?

Ebből biztosan nem visz haza egyet…..

Emlékeznek még arra, amikor a Magyar Bálint nevével fémjelzett oktatási kurzus próbálkozott a tanerőt rábírni, hogy fejlődjenek a korral és legyenek oly jók tanuljanak bele az állam által biztosított okostáblák kezelésébe? Hatalmas volt a felzúdulás, hogy iskolapadba kellene menniük. Hol van az már? Mi mindent benyeltek azóta a regnálónak!

Magyar Bálint akkor azt mondta, hogy

az Intelligens Iskola programmal az oktatás technológiai infrastruktúráját bővítik. Kiemelte, hogy a lexikális ismeretek sulykolásáról át kell térni a problémamegoldó gondolkodásra, az életen át tartó tanulás készségének elsajátítására. Az informatika, amit szinte szaktárgyként oktattak, mindenütt be kell hogy kerüljön a tantermekbe, a Gutenberg galaxisból át kell kerülni az új, internet alapú digitális írásbeliség világába”.

Fidesz-tiráda 2007-ből

Cser-Palkovics András a Fidesz helyettes szóvivője így reagált:

Jellemző a Gyurcsány-kormány gondolkodásmódjára, hogy drága interaktív táblák beszerzésén gondolkodik, miközben pénzhiány miatt sorra zárnak be a falusi kisiskolák, de városi oktatási intézmények is. Az iskolák sokszor rendkívül rossz állapotban vannak, sok helyen a fűtés, a világítás is gondot okoz, a kormányzat azonban inkább digitális technológiára költi a pénzt. Természetesen erre is szükség van, de nem lenne szabad fordítva ülni a lovon; előbb gondoskodni kell az iskolák működtetéséről, az oktatás feltételeinek maradéktalan biztosításáról.

Ehhez képest ma Mészáros Lőrinc szállítja ugyanazt 4.000 millióért!

Az állami iskolafenntartó közleménye szerint a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással megvalósuló projekt során a társaság 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.

A köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését szolgáló programon belül indított nyílt közbeszerzési eljárást a Klebelsberg Központ, 3005 darab interaktív panel, 1400 darab fali konzol és 1605 darab hordozható állvány beszerzésére és helyszíni beüzemelésére.

A 4iG Nyrt. nettó 4 milliárd 390,5 millió forintért vállalta a műszaki eszközök és kapcsolódó dokumentumaik, kiegészítőik 90 napon belül történő beszerzését, leszállítását, valamint helyszíni felszerelését, üzembe helyezését és átadását. Emellett a társaság a beüzemelést követően elektronikus távoktatásban minimum 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak.

Kedves pedagógusok, akik pár éve a plafonon voltatok, most mit szóltok ugyanahhoz?

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük