Mészáros Lőrinc ma informatikai céget vett

A 4iG durván veszteséges, két év alatt 600 milliós veszteséget termelt az amúgy milliárdos árbevételű társaság.

Nyilvános vételi ajánlat

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött – tette közzé a vállalat a tőzsde honlapján szerdán.

A tőkepiaci szabályoknak megfelelve, a tranzakció során összehangoltan eljáró felek a törvényi határidőn belül nyilvános vételi ajánlatot tesznek a 4iG valamennyi részvényese számára. A vételi ajánlat során összehangoltan eljáró befektetők jelenleg 33,57 százalékos befolyással rendelkeznek a felvásárolni kívánt társaságban.

A 4iG durván veszteséges, holott milliárdos árbevételű

Az ügylet lezárásának feltétele a Gazdasági Versenyhivatal engedélyének megszerzése is. A 4iG-ről akkor írt a HVG legutóbb, amikor arról számolt be, hogy ráküldtek egy magyar céget a Seuso-kincsre, amit 3D-szkennelés után betesznek a kiterjesztett valóságba. A folyamatokba az említett cég is bekapcsolódott.

Az Mfor megjegyzi, a 4iG durván veszteséges, két év alatt 600 milliós veszteséget termelt az amúgy milliárdos árbevételű társaság.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük