Mi a fontosabb? A gyermekek védelme a súlyos kóroktól, vagy az állami propaganda?

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a magyar államot, hogy ne csak a kisgyermekek kötelező védőoltásait fizesse ki, hanem az ajánlottakat is.

Támogatni kell az ajánlott védőoltásokat is

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a védőoltások jelentős részét az állam nem támogatja. Olyan ajánlott oltások maradnak ki a támogatotti körből, amelyek nagyon komoly betegségekkel szemben nyújtanak védettséget, mint például az agyhártyagyulladás, a rotavírus vagy a hepatitisz – hívta fel a figyelmet.

Ezen oltások állami támogatása összesen tízmilliárd forintba kerülne. Pontosan annyiba, amennyit a magyar állam negyed év alatt elkölt propagandára – emelte ki. A politikus kijelentette, hogy amelyik kormány nem képes kifizetni ezeket az oltásokat, az nem alkalmas a munkájára.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy az Európai Parlamentben senki nem támogatja az illegális bevándorlást.

Arra is megkérték a DK-s politikust, hogy véleményezze a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szavait, aki miután az ATV-ben a Fidesz támogatottságának növekedéséről kérdezték, azt felelte, hogy sok a patkány Magyarországon. Dobrev Klára a többször is feltett kérdésre mindig azt válaszolta, hogy nem látta a riportot. Egyúttal azt kérte, ne őt, hanem Bangóné Borbély Ildikót kérdezzék arról, hogyan értette a szavait.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük