Mi a véleménye? 5.000.- forintért helyek foglalhatók Covid-19 vakcina-oltásra!

“Biztosítsa be, hogy az elsők között jusson COVID-19 vakcinához!” – ezzel a mondattal hirdeti magát az interneten az oltokozpont.hu. Nem véletlen, hogy az oltóanyagok hivatalos megjelenése előtt cégek már vakcinázás lehetőségét kínálják, hiszen nagy a bizonytalanság és a félelem a világban.

COVID-19 vakcina előfoglalás – miért?

Honlapjuk szerint az oltóközpont piacvezető, 13 éves fennállásunk alatt több mint 70.000 pácienst oltotta be, több mint 200.000 vakcinával.

“Az előfoglalás koncepciójával értelemszerűen abból a feltételezésből indulunk ki, hogy (lévén szinte az összes piacvezető gyógyszergyár ezen dolgozik) belátható időn belül elérhető lesz egy, sőt akár több, Magyarországon is engedélyezett oltóanyag. Az engedélyezett vakcinát (vakcinákat) mi piaci forrásból a gyártótól, vagy a gyógyszerforgalmazóktól szerezzük majd be.”

Akit érdekel,

az előfoglalást a honlapon keresztül teheti meg, amelyet követően

“garanciát kap arra, hogy amint engedélyezett és így beadhatóvá válik a COVID 19 elleni vakcina, Ön megkapja ezt nálunk. Az előfoglalást követően Ön kap egy sorszámot, ami alapján, ha esedékessé válik az oltás ezzel tudja majd igénybe venni a szolgáltatást.”

Kámány Roland, a cég ügyvezetője az Átlátszónak elmondta, hogy

 “Azt gondolom, hogy a gyártási kapacitás a világon nem teszi majd lehetővé, hogy mindenki ingyenes elérhető vakcinához jusson. Az állam a veszélyeztetett csoportoknak valószínűleg az első körben biztosítja az anyagot”

Példaként hozta, hogy a HPV oltás is hiánycikk

“Azt a lehetőséget vásárolják meg, hogy ha lesz vakcina, azt megkapják. Ha 500 vakcinát kapunk, akkor az első 500 foglaló kapja meg.”

Kámány Zoltán úgy véli, az oltóanyag ára 4-15 ezer forint közé kerülhet,

“Fiam 18 éves, Angliában lett koronavírusos. Ha lesz biztonságos oltóanyag, beadatom. Úgy gondolom, a mostani harmadik fázisban álló, klinikai tesztelés alatt álló anyagok közül kerülhet ki több oltóanyag. A klinikai tesztelésben mi is részt veszünk”

Csak itthon hivatalosan engedélyezett anyagot adnak majd be,

ha pedig nem lesz ilyen, az 5 ezer forintokat visszafizetik.

Megnyugtatásul vállalják,

“ha nem jutunk vakcinához 2021.12.31-ig, vagy egyéb okból nem tudjuk beoltani a pácienst, a foglalási összeget visszatérítjük.”

Nem árt tudni….

“Egy személy maximum 10 időpontot foglalhat le, természetesen kötelező minden időpontnál kitölteni az oltandó páciens adatait.”

Közel a vakcina megjelenése

Letoha Tamás, a vakcinafejlesztésben érdekelt nemzetközi gyógyszergyárakkal jelenleg is együtt dolgozó szegedi kutatóorvos szerint valóban közel a vakcina megjelenése.

“A vírus fehérjeburkából azt a részt kell vakcinaként használni, ami immunválaszt képes kiváltani, de fontos, hogy az ne olyan drasztikus legyen, mint magé a vírusé. Ezek a kísérletek év eleje óta folynak, valóban több anyag is a klinikai tesztelések harmadik fáziásánál tart”

– mondta az Átlászónak.

Covid-19

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük