Papír van róla! Ingyenes az influenza elleni védőoltás!

Megjelent a teljes lakosság ingyenes influenza elleni védőoltását biztosító kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában. Csak az a bibi, hogy a hozzá tartozó pontos, fontos instrukciók hiányoznak.

Influenza elleni védőoltás: Mikor? Ki? Hol? Kiknek?

E szerint a koronavírus-világjárvány magyarországi terjedésének megelőzése érdekében az RT-PCR módszerrel végzett SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról is döntött a kormány. Ennek értelmében

Varga Mihály pénzügyminiszternek – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bevonásával – gondoskodnia kell a járványügyi intézkedések keretében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumokban elvégzett, más forrásból nem finanszírozott SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálatok (mintavételenként 2500 forint és laboratóriumi vizsgálatonként 17 ezer forint) fedezetének biztosításáról.

Körülbelül 40 ezer egészségügyben dolgozó és 9 ezer szociális területen dolgozó már megkapta az oltást,

várhatóan a hónap közepétől pedig mindenki igényelheti a háziorvosoknál.

Kimondta és lőn….

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja.

A közlönyből persze nem derül ki,

hogy miként tervezte az elrendelő az oltás beadását levezényelni: kik?, hol?, mikor? szúrhatják meg a lakosságot.

Ez ugye nem is szegény közlöny dolga. De akkor honnan fogjuk megtudni mi és persze az orvosok, védőnők, segítők, hogy kinek mi a feladata.

Egy jó példa kerítésen túlról….

https://www.facebook.com/vekehu/posts/10157293508886987

Forrás

influenza

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük