Mi lesz veled BKV? -Már kilenc halottja van a cégnek - Városi Kurír

Sorting by

×

Mi lesz veled BKV? -Már kilenc halottja van a cégnek

A BKV közlése szerint a koronavírus-járvány jelenlegi, harmadik hulláma soha nem látott kihívások elé állítja a társaságot, de a stabil üzemeltetés még fenntartható.

Hirdetés

Pandémiás terv a BKV-nál

BKV szerdai közleménye szerint: a feladatellátás továbbra is biztosított, a betegségen átesett dolgozók folyamatosan állnak vissza a munkába. Jelenleg több mint ötszáz BKV-munkavállaló van karanténban, a társaság eddig kilenc dolgozóját vesztette el. “Ez személyes tragédiát jelent a családoknak és vállalatunknak egyaránt” – írták.
A közlemény szerint a BKV-nak a járvány kitörése óta van pandémiás terve. A társaság az elmúlt egy évben folyamatosan együttműködött a fővárossal és a kormányzattal a járvány megelőzését célzó operatív intézkedések végrehajtásában.
Kiemelték, a cég vezetése tisztában van azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része – mivel nap mint nap nagy tömeggel találkozik – fokozottan veszélyeztetett, ezért lépéseket tettek azért, hogy a társaság dolgozóinak minél hamarabb védőoltást biztosíthassanak.

BKV

A dolgozók oltása az országos oltási terv alapján folyamatos

Az oltási sorrendet a társaság pandémiás terve mellett a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza. Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányítás területén dolgozók. A munkavállalóik oltása az országos oltási terv alapján is folyamatos – olvasható a BKV közleményében.
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán jelentette be, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett a tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása.
A BKV közleményében kitért arra is, hogy 2020 tavasza óta a járművek fertőtlenítése a napi takarítási protokoll része, azaz minden járművet minden nap fertőtlenítenek. A járművezetőknek biztosítják a védőfelszereléseket, a védekezéshez szükséges eszközöket.

Kapcsolódó, archívumunkból

BKV

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.