Mi történt Navracsics Tiborral – Nem jön a pénz?

Már Navracsics Tibor is arról beszél, hogy az EU alighanem felfüggeszti a Magyaroroszágnak járó pénzeket. A kormány év elején, még a tavaszt, majd az őszt, legutóbb pedig az év végét jelölte meg, mint a pénzek felfüggesztésének megszüntetése időpontját, most ez már a ködös jövőbe tolódik.

Navracsics Tiborra rájött az igazmondás?

Amagyar területfejlesztési miniszter egy mai interjújában megerősítette a korábbi értesüléseket, melyek szerint az Európai Bizottság várhatóan javaslatot tesz arra, hogy függesszék fel az uniós költségvetésből Magyarországnak járó támogatások 65 százalékát, azaz 7,5 milliárd eurót (nagyjából 3000 milliárd forintot). 

Mondta Navracsics tibor a napi.hu-nak

Újabb céldátum 2023.

A miniszter szerint a magyar kormány abban bízik, hogy jövőre az összes befagyasztott uniós forrás rendelkezésre áll majd.

Az Európai Bizottság várhatóan holnap, azaz szerdán hozza nyilvánosságra, hogy miként értékelte a magyar kormány eddigi lépéseit. Az Európai Tanács szavazásáig korábban egy „pilot” időszakot, vagyis két hónap haladékot kapott az Orbán-kormány, hogy teljesítse a brüsszeli testületnek tett korrupcióellenes ígéreteket, és biztosítsa az uniós források tiszta felhasználását.

A pénzcsapok megnyitása érdekében a kormány eddig 17, úgynevezett korrekciós intézkedés végrehajtását vállalta, de egyeztetések folynak további jogszabályokról is.

A mandiner  a kérdésére, hogy lát-e lehetőséget arra, hogy decemberben az utolsó pillanatban politikai kompromisszumot kössön Brüsszellel a pénzeszközök felfüggesztésének elkerülése érdekében, Navracsics így válaszolt:

„Optimista ember vagyok, sok mindent láttam már”.

Kapcsolódó

 

 

Pin It on Pinterest