A szombati lesiklásban megszerzett értékes pontok után szuper-óriásműlesiklásban Miklós Edit szabálytalan kötéssel jött le a pályán, ezért utólag kizárták a versenyből.

A sérüléséből visszatérő Miklós Edit a szombati versenyen magabiztos menetet futott és a 14. helyen végzett, begyűjtve 18 világkupa pontot.

Vasárnap 24-es rajtszámmal vághatott neki a távnak. A rajtja ismét jól sikerült, a felső meredek szakaszt is szépen megoldotta, de az alsó szakaszon több mint 3 másodperccel maradt el az élen álló Tina Weirather mögött. Végül a. 39. helyen zárt, de a verseny után kizárták.

„A mai nap nem ment olyan jól a sízés, mint tegnap, valahogy nem kaptam el a ritmust. Gyengén ereszkedtem. Azért zártak ki, mert minimálisan magasabban volt a kötésem, így a FIS szabványoknak nem felelt meg. De az igazat megvallva csodálkoztam volna, ha ma nem történik valami „érdekes”… Igazából elégedettek vagyunk, de ennyi balszerencse után már jó lesz hazamenni”

A számot a liechtensteini Tina Weirather nyerte, aki ezzel nyolcadik vk elsőségét szerezte. A svájci Lara Gut lett a második, az osztrák Nicole Schmidhofer léphetett fel a pódium harmadik fokára. Lindsey Vonn akárcsak pénteken, most is elszállt, de kiesett az osztrák Anna Veith is.

“Edit visszatérése a vártnál jobban sikerült szombaton lesiklásban. A vasárnapi szuper-G menete azt mutatta, hogy a váratlan helyzetekhez ismét hozzá kell szoknia, a kanyarokban még nem vállal annyit, mint korábban. Az edzésnapok és a versenyzések számával ez is alakul majd, de összességében jól sikerült a visszatérése. Ahogy edzője, Stefan Abplanalp mondja, Editnek meg kell tanulnia újra versenyezni mindkét gyorsasági számban. Kizárás amiatt történt, hogy a kötés alatti emelő magasabban volt a megengedett 5 cm-nél, ez sajnos bárkivel megtörténhet. Reméljük, többet nem fordul elő” – nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.

Lake Louise, super-G:

  1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:18.52
  2. Lara Gut (svájci) 1:18.63
  3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 1:18.79
  4. Tessa Worley (francia) 1:19.35
  5. Mikaela Schiffrin (amerikai) 1:19.36
  6. Johanna Schnarf (olasz) 1:19.40

Miklós Edit javított

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét