Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón

Milák Kristóf a 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán.

Miláknak csak kevés hiányzott az aranyhoz

Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján.

A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott.

Milák ezüstérmes
Tokió, 2021. július 31.
A későbbi második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
MTI/Kovács Tamás

Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

A két kiváló úszó a célba érkezés után mosolyogva azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.

Milák: Most nagyon nagy súly esett le a vállamról

„Rengeteg készülés, rengeteg teher… annyira megkönnyebbültem, mikor beértem, hogy végre vége. Vége a 100 pillangónak, vége a versenynek, az olimpiának, és második lettem egy ilyen idővel. Igazából az jött ki ott rajtunk, a célban”

– mondta a magyar úszócsapat eddigi egyetlen érmese.

„Első olimpiának nem volt rossz. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a sikerért. Büszkén jöttem ki, büszkén fogok hazamenni. Jól éreztem magam, úgy érzem, elégedett lehetek, és már várom, hogy hazamehessek”

– így Milák, aki semmi másra nem vágyik, csak hogy kipihenje magát.

Milák ezüst
Tokió, 2021. július 31.
A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
MTI/Kovács Tamás

„Egy korszak most lezárult, most jön egy új. Nagyon kíváncsi vagyok a következő 3-7 évemre. Nagyon érdekes dolgok fognak történni, úgy érzem, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Állok elébe– fogalmazott sejtelmesen. – Nem akarom még lelőni a poént. De már nagyon éhes vagyok.”

Férfi 100 m pillangó, olimpiai bajnok:

Caeleb Dressel (Egyesült Államok) 49.45 mp – világcsúcs
2. MILÁK KRISTÓF (Magyarország) 49.68 – Európa-csúcs
3. Noe Ponti (Svájc) 50.74

Forrás: M4 Sport/MTI

Kapcsolódó

One thought on “Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón

  • Óriási gratuláció!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük