Milliárdos befektetők! Nagyon kell igyekezni, mert „saját lábon” kelnek el a frankó „nemzeti” ingatlanok!

Ha Ön is volt már bármelyik oldalán egy ingatlan eladás-vételnek, tudja, hogy nem egyik napról a másikra zajlanak. Nálunk, földi halandóknál. Képzeljék! Milliárdos vásárlóéknak pár perc elég és már isszák is a pezsit az üzletre.

Kérsz 9 ingatlant? Itt írd alá és perkálj!

napi.hu ír arról, hogy komoly ingatlanüzletet kötött meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt: az elektronikus aukciós portál alapján kikiáltási áron, 3,5 milliárd forintért eladtak egy 9 ingatlanból álló csomagot.

A csomagnak a legértékesebb darabja a jelentős kiterjedésű, a XII. kerület, Béla király út 20. szám alatti, hajdani Frivaldszky-Mauthner-Pálffy-villa és történeti kertje, ezekért 2,1 milliárd forintot remélt és kapott is az állam. Itt működött korábban a Svábhegyi Gyermekkórház tüdőszanatóriuma. Ezen kívül három szomszédos ingatlan, a Béla király út 18/a és b, valamint a Laura út 1. – is járt a csomaggal, ezek értéke 768 millió forint volt, azaz az öt svábhegyi ingatlan összesen 2,9 milliárd forintért lett a szerencsés licitálóé.

Nem taposták egymás lábát….

Verseny nem alakult ki a  július 5-én bejelentett és július 10. és 12. között zajló licitáláson, hiszen mindössze egy ismeretlen licitáló akadt, aki az ingatlancsomagot a 3,5 milliárd forintos kikiáltási áron megszerezte.

Ugyanebben a csomagban volt még:

  • a II. kerületben a Ganz utcából egy 396 négyzetméteres orvosi rendelő épülete
  • a zuglói Öv utcában egy 1445 négyzetméteres beépítetlen telek
  • a fertőszentmiklósi 176 300 négyzetméternél is nagyobb, bregenci lokátoros laktanya
  • Gárdonyban egy több mint 46 ezer négyzetméteres beépítetlen telek, amely alig 282 méterre van a tó partjától és a hajókikötőtől.

A napi.hu megkérdezte, miért pont ezek az ingatlanok kerültek egy csomagba. A vagyonkezelő – ami persze nemzeti – válasza:

„a csomagszerű értékesítés célja, hogy a jó adottságú, egyértelmű fejlesztési célokat kínáló ingatlanokkal együtt gazdára találjanak a hosszabb előkészítő munkát kívánó, s ezáltal alacsonyabb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok is”.

Visszatekintés….

A Gyurcsány-kormány bezáratta a svábhegyi kórházat. Bősz fideszeseink, akik már akkor baromira féltek, hogy valamiről lecsúsznak ingatlanspekulációtól féltek. Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy az egészségügyi tárca vezetői csupán telekárat számítanak fel, hiszen ez Budapest, sőt talán az ország egyik legszebb és ilyen értelemben legértékesebb vidéke.

Tessék, tessék, még van pár finomság!

Az MNV aukciós portálján július 17-19. között a Svábhegyi Gyermekkórház Mártonhegyi úti épületére is lehet licitálni egy másik, szintén 3,5 milliárd forintos ingatlanportfólió keretében, de jó lesz igyekezni, ugyanis már erre is érkezett már egy ajánlat!

Ha valakinek van ötlete, hogy ki lehet a titokzatos vevő, ossza meg velünk is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük