Minden idők legostobább buszbeszerzésétől szenved Budapest

Hiába zajlik javában a 3-as metró felújítása, a gyártó a határidő módosítása után is mindössze öt metrópótló buszt tudott leszállítani a megrendelt 30-ból, azokat is csapnivaló minőségben. A legfrissebb hírek szerint a Fidesz-kormány által a budapestiekre erőltetett buszok alkalmatlanok a közlekedésre, használatuk komoly biztonsági kockázattal jár – írja közleményében a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében Horváth Csaba.

Félkész, drága

Rég járhatnának már Budapest utcáin azok az olcsó, jó minőségű és készre szerelt lengyel buszok, amelyek beszerzését az Orbán-kormány – a sikeres közbeszerzés ellenére – megtiltotta. Helyettük félkész, drága és kipróbálatlan buszok megvásárlására kényszerítik a BKV-t.

Az Orbán-kormánynak és az azt kiszolgáló fideszes városvezetésnek láthatóan fontosabb a kormányközeli vállalkozók zsebének megtömése, mint a budapestiek élete, biztonsága. Még a magyar buszgyártás feltámasztása sem lehet ok arra, hogy az Orbán-kormány a budapestieken végezzen életveszélyes kísérleteket.

Ne kockáztassák a budapestiek életét!

Felszólítjuk a főváros és a BKV vezetését, hogy ne kockáztassák a budapestiek életét! Álljanak el ettől a – már most komoly károkat okozó – buszbeszerzéstől és haladéktalanul vásárolják meg az olcsó és használható lengyel buszokat vagy írjanak ki új közbeszerzést!

Továbbá felszólítjuk a fideszes kormánytagokat, hogy tartsák meg maguknak az ostoba ötleteiket és maradjanak távol a budapesti közbeszerzésektől!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük