Ujhelyi: a globális utazásbiztonság a cél

Ujhelyi István képviselte az Európai Unió intézményeit az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) előző heti argentínai kongresszusán – tudatta hétfői közleményében a szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő.

Hatékony vízumrendszer megteremtése

A turizmus biztonságáról szóló pódiumbeszélgetésen Ujhelyi a közlekedési és idegenforgalmi EP-szakbizottság alelnökeként a hatékony vízumrendszer megteremtéséről beszélt, hangsúlyozva, hogy a globális kérdésekre kizárólag együttműködésben és az iparági szereplők hatékony bevonásával lehet eredményes válaszokat adni. Ehhez pedig jól strukturált és folyamatos párbeszéd szükséges – tette hozzá.

A képviselő tájékoztatása szerint a WTTC idei kongresszusának fő témája a globális utazásbiztonság volt, és arra kerestek választ a résztvevők, hogy miként lehet a legmagasabb fokú biztonságot garantálni úgy, hogy közben az intézkedések nem hátráltatják a szektor működését.

Digitális technológiák a turizmus fejlesztéséért

Mint közölte, abban egyetértés mutatkozott, hogy hosszú távú döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy a digitális technológiák a lehető leginkább előmozdítsák a turizmus fejlődését, és minél több fenntartható munkahelyet teremtsenek.

Az „Our People, Our World, Our Future” című Buenos Aires-i rendezvényen többek között Mauricio Macri argentin elnök, Zurab Pololikashvili, az UNWTO új főtitkára, Isabell Hill, az amerikai turisztikai ügynökség igazgatója. A kongresszust Francis Ford Coppola világhírű filmrendező előadása zárta.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük