Mit keres a telefon az ágyban? – ki vele a hálószobából!

Lehet, hogy már a hideg rázza, ha egy hír úgy kezdődik, hogy “tudósok bizonyították”, és előfordul, hogy igaz a megérzése. De csak azért, mert olvasott pár teljesen felesleges álhírt, ne vessen el minden információt.

Ne aludjon a telefonjával!

Kutatások bizonyítják – de az ismerősei körében érdeklődve minden bizonnyal ugyan erre az eredményre jut – amelyeket a Pew Internet Project keretei között végeztek az emberek szeretnek a telefonjukkal aludni. Az okostelefonnal rendelkezők 44%-a alszik a telefonjával. Talán szkeptikus vagy, de a kutatók bebizonyították, hogy ez a szokás káros.

Tűzveszélyes

Amerikában, Kansas-ban egy 13 éves kislány éjjel arra ébredt, hogy a telefonja kigyulladt. Szerencsére csak kisebb gondot okozott, megégette az ágyneműt és a matracot. A meghibásodás oka a nem megfelelő töltő használata volt.

Ne használd a telefonod ébresztőóraként. Vegyél inkább egy olcsó ébresztőórát. Ha mégis a telefonod ébreszt, akkor ne tedd az ágyba, tedd legalább 1 m távolságra.

Alvászavarhoz is vezethet a telefon

A kutatók megállapították, hogy az LCD kijelző hatással van a melatonin nevű hormonra, amely szükséges az alváshoz is. Amikor órákon át a laptop előtt, vagy a telefonunkkal a kezünkben ülünk lefekvés előtt, a szervezetünk az LCD kijelző fényére úgy reagál, mintha nappal lenne. Ha szeretnénk jól aludni, lefekvés előtt 2 órával tegyük le az elektromos készülékeket.

Káros lehet

A 2011-es kutatások szerint a telefon akár a tumor kialakulásának kockázatát is növelheti. Ezért a használata közben ajánlott minél távolabb tartani a fejtől. Próbálj meg kihangosítva beszélni.

(forrás: bidista.com)

Hazakísérő Telefon – világszám!

Hiába ugatunk, hiába a hullahegyek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük