Sorting by

×

“Mosolyt terjessz a vírus helyet” éneklik a világ szcientológusai

A Szcientológia Egyház saját médiaközpontja összehozott egy közel 30 Grammy díjjal bíró, világhírességeket is felvonultató társaságot, akik közös számukban egyenesen arra kérnek, hogy mindannyian inkább egy mosolyt terjesszünk a vírus helyett.

A zenészek „lázadása” talán Olaszországban kezdődött az első erkélykoncertekkel

Miközben a Covid-19 járvány a Föld népességének közel egy harmadát szorította be kisebb-nagyobb mértékben saját otthonaikba, a világ előadóművészeinek legjava saját módszereivel küzd a bezártság okozta depresszió ellen.

A különböző országok lakhelyelhagyási rendelkezéseinek szigorától függően a világ szabad polgárai most megtapasztalhatják, hogy milyen érzés lehet börtönben élni, megfosztva mozgási és egyéb szabadságainktól. Számos tudományos tanulmány, szakértői vélemény és megannyi újságcikk foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy milyen (negatív) lélektani hatással bír ez a kényszerű bezártság.

A helyzet azonban felszínre hozta azt az évezredes igazságot is, hogy az igazi művészeket semmilyen korlátozással sem lehet falak közé szorítani. Felmerülhet a kérdés, hogy mi az valójában, amibe a művészek nem tudnak beletörődni egy ilyen helyzetben? A korlátokba? A bezártságba? A monotóniába? Vagy talán abba, hogy ismerik a félelem, a szorongás depresszív hatásait, és köszönik, de nem kérnek belőle. Hiszen, míg bizonyos munkákat egy életen át lehet igazi inspiráció nélkül végezni, a művész tudja, hogy a remény, az álmok és az inspiráció hajtják előre, miközben a félelem, a depresszió ezek könyörtelen ellensége.

A zenészek „lázadása” talán Olaszországban kezdődött az első erkélykoncertekkel, amely aztán természetesen a közösségi médiában eszkalálódott. Megszületett a karanténkoncert fogalma, majd – köszönhetően a különböző applikációknak – lehetővé vált a távolsági együtt zenélés is.

És elindult a zenei lavina, de ez rombolás helyett épít

A közösségi médiát és a videómegosztókat elárasztották világhírű előadók és a műkedvelő zenészek megjelenései. Míg az „Egy világ: Együtt otthon” (One World: Together at Home) kezdeményezés Lady Gaga művészi vezetésével és a világ leghíresebb előadóival 127 millió dollárt gyűjtött a világjárvány hatásainak kezelésére – milliókat szólítva fel, hogy mosolyogjanak.

A Szcientológia Egyház saját médiaközpontja is összehozott egy közel 30 Grammy díjjal bíró, világhírességeket is felvonultató társaságot, a klipet lásd feljebb,  akik közös számukban egyenesen arra kérnek, hogy mindannyian inkább egy mosolyt terjesszünk a vírus helyett. Úgy tűnik a világ „fogékony” erre az elképzelésre, mert a videó a nyolcmilliós nézettséghez közelít alig két hét alatt. A magyar művészek sem maradtak tétlenek, a Maradj Otthon Fesztivált már több mint negyvenezren követik a legnagyobb közösségi oldalon.

Május elején a világ és Magyarország ismét kezd megnyílni, és hamarosan talán már a művészek által terjesztett mosolyt is maszkok nélkül tudjuk egymásnak ajándékozni.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.