Most érkezett! A legújabb tiltó határozatok!

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel normatív határozatot adott ki saját jogkörében eljárva.

koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön este közölt határozat

 • megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű belépését Magyarország területére.
 • megtiltja a külföldről érkező nem magyar állampolgárok belépését személyforgalomban Magyarországra.
 • A felsőoktatási intézményeket nem látogathatják a hallgatók.
 • kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy az országba belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.
 • lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, valamint könnyítést tartalmaz a nemzetközi teherforgalomban résztvevő gépkocsivezetők számára.

A határozat felkéri a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában való közreműködésre

A határozat azonnal végrehajtható.

Ezek egyébként többek között azok a lépések, amelyek lejárnak a veszélyhelyzet lejártával együtt. Mint ismert, az ellenzék nem járult hozzá a veszélyhelyzetről szóló törvény sürgős tárgyalásához, így arról hétfőn szavaz majd a parlament. Mivel azonban a veszélyhelyzet addigra lejár, a kormány arra kért minden fenntartót, hogy saját hatáskörben hosszabbítsa meg az intézkedéseket.

Forrás

figyu

2 hozzászólás

 • 2020.03.26 - 23:39
  Közvetlen hivatkozás

  Ugye-ugye fidesz majmok, hogy MINDENT el lehet rendelni teljhatalom nelkul is, meg csak nem is kormanyhatarozatban, hanem sajat jogkorben!? De azert csak-csak szurnak egyet az ellenzeken meg igy is, most is…. Piti tarsasag vagytok, fide$$, ebbe a jarvanyba ugyis belebuktok. Itt az eltitkolt, megmasitott szamadatok emberek eletebe fognak kerulni – es az MIND egyedul a fide$$ lelken fog szaradni.

  Válasz
 • 2020.03.27 - 09:23
  Közvetlen hivatkozás

  Nem kell lesüjedni más színvonalára.Tételezzük fel,hogy a fidesz jóhiszeműen jár el.Én nekem a számokkal van problémám.Elméletileg az országban háromszáz fertőzött van,ez a karanténokkal együtt durván kétezer ember.Akkor mitöl ált le az egészségügy?Kétezer ember ellátására maximum hatezer ápolószemélytetre van szükség/három műszakra/.Miért nem lehet védőmaszkot venni?Én rendeltem a kinaiaktól de sajnos idő amig ideér.Igy hasít a gazdaság?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük