Kocsis Máté: Nem lesz több hétpárti, nem akarunk „valami dizájnerrel vagy Magyar Györggyel” egyeztetni!

Nem kezdeményeznek újabb hétpárti egyeztetést a koronavírus-törvényről az ellenzékkel a jövő heti szavazás előtt, mert nem akarnak “valami dizájnerrel” vagy Magyar Györggyel egyeztetni – mondta Kocsis Máté az ATV kérdésére.

Jövő héten (nyilván a járvány miatt) meglesz még a kétharmad?

A kormányoldal és az ellenzék közötti egyeztetés a rendkívüli veszélyhelyzet meghosszabbításáról befejeződött, annak a továbbiakban nincs értelme

– válaszolta Kocsis Máté az ATV kérdésére a Gulyás Gergely miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján arra, hogy csak hétfőn tud szavazni az Országgyűlés a Varga Judit által beterjesztett koronavírus-törvényről.

Mint arról beszámoltunk, az ellenzék nem járult hozzá tegnap, hogy már kedden kivételes eljárással megszavazzák a törvényt, és ezzel a veszélyhelyzet miatt bevezetett intézkedések folyamatos hatályát is egyúttal.

Valami “dizájner” és Magyar György…

A Fidesz frakcióvezetője az ATV kérdésére elmondta, a továbbiakban azért nem látják értelmét a hétpárti egyeztetésnek, mert nem akarnak „valami dizájnerrel vagy Magyar Györggyel” egyeztetni, hanem azokkal szeretnének, akik ténylegesen a parlamentben ülnek, azaz a képviselőkkel. (Ezzel nyilván arra célzott, hogy a “felhatalmazási törvény” ellen tiltakozó online petíciót elsőként Magyar György írta alá – és azóta már több mint 63 ezren, és ezen értelmiségiek befolyásolták volna a parlamenti ellenzéket.)

 

….történt valami az első találkozó és a legutolsó találkozó között….

A Fidesz frakcióvezetője határozottan arra utalt, hogy az ellenzéki képviselők a “végrehajtói” annak a balliberális értelmiségi körnek, akik valójában diktálnak, és akikhez a képviselőknek el kell menniük egy-egy döntés előtt “engedélyért” – értelemszerűen Magyar Györgyékhez…

„Nagy szükség lett volna a parlamenti pártok összefogására, de az ellenzék kicsinyes, hamis, álságos játékot kezdett játszani”

– állította Kocsis Máté a sajtótájékoztatón, elárulva, hogy az ellenzék kérésére üléseztek hétfőn már az Országház Felsőházi termében, de még sok más javaslatot is figyelembe vett a kormányoldal – állította. Most is megismételte: azt az új helyzetben senki nem tudja megmondani, hogy 90 nap múlva, amikorra erősödhet a járvány, határozatképes lesz-e a parlament. Ezért sincs értelme semmilyen időkorlátnak, amit az ellenzék követel, hogy Orbán Viktornak ne legyen “teljhatalma” a rendkívüli jogrendben.

Karácsony?

A Fidesz frakcióvezetője azt is szóvá tette, hogy az ellenzék “valahogy nem kifogásolja” Karácsony Gergely rendeleti kormányzását Budapesten. Kérdésre válaszolva hozzátette azt is:

Karácsony Gergely most „lépéselőnyben lesz”.

”Igen”

Az ATV kérdésére, miszerint a miniszterelnök is azt mondta a Parlamentben, hogy ők gesztust tesznek, jogot adnak át az Országgyűlésnek – és bármelyik nap visszavehetik a kormánytól azokat a jogokat, amelyeket a válság kezelése érdekében gyakorolnak – de a parlament a kormánypártokat jelenti, hiszen kétharmaduk van, Kocsis Máté azt mondta:

igen.

Arra, hogy akkor a parlamenti döntés nem jelent garanciát az ellenzéknek, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta:

a 2018-as választásokon ezeket az arányokat jelölték ki az emberek, következésképpen a kormányzat fölötti parlamenti garanciát ez a többség jelenti, és nem a törpe ellenzék.

Meglesz jövő hétfőn a kétharmad?

Kocsis Máté ellenzéki voksokat is remél a jövő héten a törvény megszavazásakor.

A koronavírus-törvény mai megszavazásához a kormánypártok képviselői elegen lettek volna, elegen vannak. De “ki tudja megmondani”, hogy ez a jövő héten az ellenzék nélkül egy járványos időszakban meglesz-e – vetette fel a frakcióvezető a sajtótájékoztatón.

Arra kérte az ellenzéket, hogy

”ha tegnap az emberek kárára cselekedtek is”, a jövő héten ne tegyék, gondolják meg magukat!

Forrás

figyu

2 thoughts on “Kocsis Máté: Nem lesz több hétpárti, nem akarunk „valami dizájnerrel vagy Magyar Györggyel” egyeztetni!

  • z az ALJAS és BUTA, halszemű seggnyaldósó, miért nem aggatja fel önmagát? Miféle nem tudom mi ez, mert ember biztosan nem aki így nyilatkozgat állandóan, de ,erényének’ legyen mondva, legalább BUTA módon következetes.

  • Gombolyuseggu mateka picit sem tud ertelmezni: az ellenzek, nev szerint Toth Bertalan partvezeto 90 napos teljhatalmat FELAJANLOTT orbannak, tehat mateka nagyon aljas modon EZT az egyszeru tenyt pofatlanul kihagyta a mondandojabol.
    A fidesz viszont koszonje meg a nagy urnak, ha nem lesz donteskepes helyzetben a partja, ugyanis o jott be koronavirusosan a sajat parttarsait eletveszelybe sodorni.
    Egyebkent mindig is tudtam, hogy a fidesz belulrol fog szetesni – pont az olyan hulyek miatt, mint a nagy nevu fideszbarom. Egy het pont eleg lesz ahhoz, hogy a 133 fideszes szama lecsokkenjen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük