Most már tényleg ki kéne tiltani a Várból az őslakókat! – beszóltak a Matolcsy-suliért, amit ezért be kell zárni

Ez tűrhetetlen! Csak azért,mert zavarja a nyugalmukat, meg talán azokból, hogy nem az épült és úgy, ahogy ígérték? És? Tényleg ezzel kell idegesíteni szegény Matolcsyt, akinek amúgy is annyi gondja van a forint árfolyamával?

Skandalum a Várban

Egyéves működés után a napokban visszavonták a Magyar Nemzeti Bank doktori iskolájának használatbavételi engedélyét, írja a 24.hu . Az engedély visszavonása azt jelenti, hogy az eljárás lezárultáig be kell zárni az épületet, és ki kell kapcsolni az ingatlanban működő légtechnikai berendezéseket is.

fotó: 444.hu

Az épületet használó Magyar Nemzeti Bank-féle Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány doktori iskolája jogi vitába keveredett a környéken lakókkal. Utóbbiaknak az a kifogásuk, hogy a felújítást az MNB/PADA oktatási célúnak titulálja, de a beruházás alapján inkább a belső udvarra kitelepülő vendéglátóipari és a rendezvényközpont-funkció is komoly szerepet kapott. Kétszer kihívták a rendőröket is a doktori iskolában zajló bulik miatt is.

A problémát az súlyosbítja,

hogy az épület költségeket nem kímélő átépítésekor nem szigetelték le a szomszédos lakóház tűzfalát, sőt a belsőudvar egyik látványelemeként csupaszon meghagyták a falfelületet, így a lakók csillapítás nélkül szenvedik el a PADA-épület felső szintjére telepített szellőztető rendszer zaját és rezgéseit. A nyáron lezajlott szakértői mérések során nappal és éjszaka is 50-60 decibeles alapzajt mértek a lakószobákban. Az MNB-alapítvány egyébként megtagadta a közreműködést a mérések lefolytatásában.

A 24.hu információja szerint egyéves működés után a napokban visszavonták a Magyar Nemzeti Bank doktori iskolájának használatbavételi engedélyét. A most kiadott másodfokú döntés ellenére az épület kedden még üzemelt.

2 thoughts on “Most már tényleg ki kéne tiltani a Várból az őslakókat! – beszóltak a Matolcsy-suliért, amit ezért be kell zárni

  • 2019.09.11 at 11:59
    Permalink

    HELYES, A MI ELLOPOTT DEVIZA ÁTVÁLTÁSI PÉNZEINKBŐL JÖTTEK LÉTRE EZEK AZ ŐRÜLETEK. VISSZA A KÖZPÉNZT!!!!!!!!!!

  • 2019.10.27 at 06:37
    Permalink

    Az új polgi remélem rendet rak!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest