MSZP: a Fidesz másfél millió ember rezsijét emelte fel

Az MSZP szerint valódi rezsicsökkentésre van szükség, mert a Fidesz legalább másfél millió ember rezsijét emelte fel. A szocialisták egy alapcsomagot javasolnak bevezetni minden magyar állampolgárnak a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatásra.
[mnky_ads id=”10551″]
Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, villanyt és a távhőt, mint amennyibe az a világpiacon kerül.
[mnky_ads id=”10552″]
A szocialista képviselő azt firtatta, hogy van az, hogy 2005-ben 50 dolláros olajárnál 50 forint volt a gáz köbméterének ára, míg 2018-ban 65-70 dolláros olajáránál 101 forint.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány legalább másfél millió ember rezsijét emelte így fel. A kormány felelőtlen politikájának súlyos következménye – folytatta -, hogy 100 ezer otthonban már kikapcsolták a fűtést és majdnem 2 millió ember görget maga előtt a közműtartozásokat.

Elmondta, mivel a Fidesz állami kézbe vette a szolgáltatókat, csak egy “gombnyomásba” kerülne, hogy csökkenjen a rezsi. De a kormánypárt inkább azt választotta, hogy a haverokon keresztül innen is milliárdokat lop el a magyar családoktól – hangoztatta.

Az MSZP-s képviselő valódi rezsicsökkentést szorgalmazott. A szocialisták javaslatával – mondta – 32 százalékkal lehetne csökkenteni a gáz árát és 10-10 százalékkal az áram és a távhő árát.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, azt javasolják, minden magyar állampolgár a bejelentett lakcímén havonta egy köbméter ivóvizet jelképes áron, havi 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot a mai ár feléért kaphasson meg.

Elmondta, javaslatukat többször benyújtották a parlamentnek, de még a Fidesz “rezsibiztosa”, Németh Szilárd is nemet mondott rá. “Kilenc alkalommal fordult elő a parlamentben, hogy Rezsi Szilárd leszavazta a rezsicsökkentést” – fogalmazott, jelezve, hogy javaslatukat ismét beterjesztik.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó?

Rezsi Szilárd giga-buktája – ne védjen tovább minket az olcsó gáztól!


[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük