Müller Cecília Szent Adalbert-díjassá lett, mert “olyan keresztény ember, aki mindig mosolyog, akkor is, amikor komoly”

A Szent Adalbert-díjat adományozza a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, az elismerést csütörtökön délután a fővárosban adják át – írta a Magyar Nemzet.

Ellenszavazat nélkül….

Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett. A KÉSZ kiemelte:

Müller Cecília márciustól kezdve úgy vette fel a hirtelen rá szakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna, és többek között ezért egy ország kedvelte meg.

Müller Cecília egy olyan keresztény ember…..

A KÉSZ tapasztalata szerint Müller Cecília egy olyan keresztény ember, aki mindig mosolyog, akkor is, amikor komoly.

A derűs, nevető lelke, a töretlen istenhite akkor is átsüt tekintetén.

A KÉSZ-indoklás

Bármi dőreséget mondtak neki, bármi aljasat kérdeztek tőle, bármily ocsmányságot rajzoltak róla, a szeme sem rebbent, csak tette a dolgát rendületlenül, és beszélt a gyógyulásról a betegnek, a védekezésről az egészségesnek, az unokáról a nagymamának, a szülőkről és a nagyszülőkről a gyerekeknek, a kisbabákról a fiataloknak.

A szervezet szerint a tisztifőorvos “olyan keresztény ember, aki nem tesz látható csodát, mégis megigéz és eléri, hogy rádöbbenjünk:

őt nem lehet nem szeretni.

Ő olyan hívő keresztény, aki nemcsak gyakorolja a hitét, hanem másokat is segít az út megtalálásában, és akinek szülei a KÉSZ alapító tagjai Tolnán.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük