Na de Járóka Lívia asszony! Egy uniós parlamenti képviselő…..?

Azt gondolná az ember, hogy ha egy politikus pályáján eléri, hogy pártja európai uniós képviselője lehessen, az kötelezőnek érzi magára és küldőire nézve, hogy a dolgát tegye és ne sumákoljon. Nagyon úgy néz ki, hogy ez nem mindenkinek evidencia.

Ennyire olcsó lenne a gerinc?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közölte, feljelenti Járóka Líviát, ha a fideszes politikus nem tisztázza, mi lett annak a közel 35 millió forintos támogatásnak a sorsa, amit állami forrásból kapott 2016-ban.

“Az Európai Parlament fideszes alelnökének alapítványa 35 milliót kapott az államtól arra, hogy tehetséges roma focistákat támogasson.

A pénzből az Európai Parlament alelnöke kinevezte magát, a férjét és a testvérét igazgatónak, stratégiai igazgatónak és koordinátornak 13 millióért.

Miközben a program elvileg Tiszavasváriban zajlott,

Budapesten béreltek egy irodát 1.2 millióért, felvettek PR szakembert 1.2 millióért .

A gyerekek felszerelésére összesen 2 millió jutott és az egész programból gyakorlatilag semmi nem látszik. Tény, hogy a tiszavasvári szakiskola néhány tanulójának az iskola tornatanára tarthat edzéseket és néhányan a megye II-es tiszavasvári csapatban fociznak közülük.

De hiába utaztam el Tiszavasváriba, egyszerűen nem találtam olyan okot, hogy miért lett volna szükség ehhez néhány hónapig 13 milliót fizetni az onnan több száz km-re , Sopronban élő EP-képviselő családjának.”

-írta Hadházy közösségi oldalán.

A gyanú…..

“Továbbra is úgy gondolom, hogy az állam által adott 35 millió forint nagy része nem arra célra folyt el, amire adták.

Ez költségvetési csalás gyanúját kelti, beadvánnyal fordulok a NAV-hoz, hogy vizsgálják meg az ügyet.

Ettől függetlenül egy normális országban Járóka Lívia azonnal lemondana

Ehelyett egy egészen cinikus levélben engem szólít fel bocsánatkérésre, mert a pénz egy nagy része nem a cégéhez, hanem a családjához került (az alvó cég bevétele egy CSOK-os ügyeskedésből származott amúgy)

Ezt nevetve megteheti, hiszen a propagandasajtó csak az ő magyarázkodásával lesz tele, így a magyarok közül sokan nem is fognak halkani arról, hogyan pótolta a kieső fizetését a roma képviselő a romák pénzéből”

Júniusban a 444.hu írt arról, hogy a 35 millió forint elköltésének alig van online nyoma,

ami meglepő az adományokból dolgozó jótékony szervezetek esetében. A Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesületnek van ugyan Facebook-oldala, és YouTube-csatornája, de ezeken kevés a tartalom, ami van, annak egy része Járóka tevékenységét mutatja be. A lap három sajtómegszólalást talált, ahol Járóka maga beszélt a JALTE Farkas János Programról. A nagyközönség kizárólag ezekből hallhatott arról, hogy létezik ilyen program. Járóka az interjúkban azt mondta, a támogatást 25-30 hátrányos helyzetű fiatal futballoktatására fordították, valamint tudatta, hogy fiatalok először Szolnokon, majd Tiszavasváriban fociztak.

Járóka Lívia a korrupcióinfó után közleményében sértőnek nevezte Hadházy kijelentéseit,

jogi eljárást helyezett kilátásba, továbbá azt állította, átláthatóan és részletesen elszámolt a támogatást nyújtó szervek felé, valamint azt, hogy a cége, a JLR Consulting Kft. számláján nem a JALTE Farkas János Programból származó pénz jelent meg:

„a kft. bevételi forrása alapvetően építőipari tevékenység volt”.

A fideszes politikus nyilvános bocsánatkérést követelt Hadházytól, amiért besározta őt és családját.

https://www.facebook.com/JarokaLivia/posts/740456839852696

Járóka a feljelentéses fenyegetés után végül magát Hadházyt is megkereste, és személyes találkozót kért, hogy bemutassa a program dokumentációját. A Tiszavasváriban összehozott találkozón többen is részt vettek, Hadházy Ákos az elhangzottakról azt mondta a 24.hu-nak:

a fideszes politikus megpróbálta neki megmagyarázni, mit is értett a tanácsadócége, a JLR Consulting esetében az építőipari tevékenységen.

Na de, ha nem a kft.-be folyt be az állami támogatás, akkor mi lett vele?

A tiszavasvári találkozón előkerült a 35 milliós program Wordben készült elszámolása, ami egy oldalba sűrítve sorolta fel a kifizetéseket, ám nevek nem szerepeltek a listán.

Járóka Lívia a 24.hu megkeresésére írásbeli választ is ígért, de feleletet kérdéseinkre nem kaptunk. Telefonon viszont azt hangoztatta:

Ezt a feladatot sokáig önkéntesen végeztem, a Fidesz nem fizetett ki semmivel. Ez a program sokkal többe került, mint amit a kormány adott. Éveken át tárgyaltam mindenkivel, hogy állami programmá tegyék a kezdeményezést, végül annak is örültem, hogy ennyit adtak. Nem bánom azt sem, hogy a család megtakarított pénzét kellett erre áldozni.  (…) Én és a férjem négy hónapig kaptunk fizetést, az öcsém hat hónapig, de abszolút ők voltak a program motorjai.

fürjes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük