BanánköztársaságKiemelt hírek

Semmi komoly! – csak egy kis határok feletti Potápi-féle államtitkári smúzparti

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János. Íme a smúzparti, ahogy azt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiokoskodta.

Nesze semmi, fogd meg jól!

Potápi Árpád János államtitkár levele iskolapéldája annak, amikor egy hirtelen túlmozgásossá vált politikus úgy érzi, szólnia kell, hogy

hé én is itt vagyok“.

Úgy látszik, a minisztériumi agytröszt sem tudott semmi “érvényeset” kitalálni azon kívül, hogy na tessék, még mindig milyen klassz csávók vagyunk, ugye testvérek?

Nem mellesleg a Magyar Állandó Értekezlet tavaly novemberben döntött arról, hogy 2020-ban az államtitkárság feladta lesz a nemzeti összetartozás évének megszervezése, gondolom ezért csapott a homlokára Potápi úr!

Potápi Árpád János levelét megírta

A nemzetpolitikai államtitkárság MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a levélben az államtitkár úgy fogalmazott: az idei év a kialakult járványhelyzet miatt eltért az eddigi tanévektől, hiszen hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszak után a pedagógusok, a diákok és a szülők most szeptemberben találkozhatnak újra az iskola falain belül.
Kiemelte:

“a nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze. Közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani

Nyugi, folytatódik az önfényezés…

Kitért arra is: nincs olyan települése, közössége nemzetünknek, amelyhez az elmúlt tíz évben valamilyen módon az anyaország ne jutott volna el.

A végén durran a nagy lufi:

Levele zárásaként az államtitkár arra kérte a külhoni magyar pedagógusokat, szülőket és diákokat, hogy legyenek segítői és támaszai egymásnak a jelenlegi nehéz időszakban, majd jó egészséget és kitartó munkát kívánt mindnyájuk számára a 2020-2021-es tanévre.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Hát, ennyi így Kárpát-medeceileg és “tanévindításilag”. “Ez jó mulatság férfimunka volt”, vagy legalább is annak NER-esített változata.

Potápi

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!