Connect with us

Bulvár

Na végre! Lett minékünk kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztosunk – De, hogy jön ide Orbán Ráhel?

Megosztás

Nesze nekünk: „…az ország növekedésének egyik motorja” Orbán Ráhel havernője.

Na végre! Lett minékünk kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztosunk - De, hogy jön ide Orbán Ráhel?
Megosztás

Cirka 1,5 millió forint/hó közpénznek talált megfelelő helyet Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki 2024. február 15-től a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. vezetőjét. Háttérinformáció: a hölgy Orbán Ráhel barátnője és volt évfolyamtársa.

Ja, az más….

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint

„a kreatívipar világszerte a gazdaság gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazatának számít, amely a növekedés egyik motorja”.

Nagy Márton a miniszteri biztostól elvárja, hogy

„tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására”.

A havi cirka  1,5 milliós fizuért…..

A miniszteri biztos felel többek közt

„a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért”.

Jakab Zsófia a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a barátnője, egykori évfolyamtársa. Hét évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására.

  • 2018 óta dolgozott a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. igazgatójaként,
  • 2022-ben az Orbán Ráhel-közeliként számon tartott Magyar Turisztikai Ügynökség marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesévé is kinevezték.

Szerző