Miről tanúskodnak a tízezer éves csontok? 1903-ban találták meg Nagy-Britannia legrégibb lakóinak csontjait. A DNS-ről akkor még mit sem tudtak. Most viszont kutatók a DNS alapján rekonstruálták az első brit polgárokat.
[mnky_ads id=”10551"]
Az eredmény kissé meglepő, hiszen egyértelműen fekete a bőrük színe és hullámos a hajuk. A szemük viszont minden bizonnyal kék volt – állítják a kutatók, akik hosszas munkával rekonstruálták az első brit polgárokat.


Ebből is látszik, hogy a modern fajelméletek tudományosan semmilyen alapra sem támaszkodnak – nyilatkozta a kutatás vezetője a Daily Mailnek. A fajelmélet modern konstrukció, melynek a valóságalapja gyakorlatilag nulla. A fajelmélet a brit birodalom idején vált különösen népszerűvé Nagy-Britanniában. Indiában mindössze 300 ezer brit irányított több mint 300 millió embert! Ennek alátámasztására a fajelmélet hasznosnak bizonyult. A brit uralkodó osztályt annyira áthatotta a fajelmélet, hogy maga az uralkodó is ezt hirdette. A király nyíltan szimpatizált a náci fajelmélettel, és ezért távolították el a trónról a harmincas években.
[m[mnky_ads id=”10552"]r> Ma a migránskérdés miatt újra divatba jött a fajelmélet a szélsőjobboldalon Nagy-Britanniában. Mindez azonban csak a brit társadalom kisebbségére jellemző, hiszen Londonnak például olyan muzulmán polgármestere van, akinek a szülei Pakisztánból vándoroltak be Nagy-Britanniába.

Lengyel Miklós

Globoport

További tudományos cikkek
[mnk[mnky_ads id=”4666"] [mnky_[mnky_ads id=”4670"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét