Nagy Feró, Erdő Péter, Balog Zoltán és többiek igen, de hol volt a rabbi, az evangélikus püspök és sok más bevett egyház képviselője? - Városi Kurír

Sorting by

×

Nagy Feró, Erdő Péter, Balog Zoltán és többiek igen, de hol volt a rabbi, az evangélikus püspök és sok más bevett egyház képviselője?

Bevallom, engem cseppet sem érdekel, hogy Nagy Feró meg Párkányi Raab Péter Kossuth-díjat kapott. Az ő díjazásuk teljesen adekvát, s pontosan kifejezi a Fidesz-KDNP rezsim értékrendjét, ízlését és kvalitásérzékét.

Hirdetés

Ha netán egy új rendszer venné kezdetét jövő tavasszal,

az új kormánynak tisztában kell lennie azzal, hogy ezek az állami díjak (a borítékokon kívül) immár nem érnek semmit sem, lassan csak a szégyen jár velük, s szép lassan el kellene feledni az állami kitüntetések kegyúri osztogatását, amelyek jó ideje már semmi egyebet, csak a politikai lojalitást és rendszerhűséget fejezik ki.
Engem sokkal inkább az érdekel, hogy a legmagasabb állami kitüntetésben részesített, amúgy megannyi nemzetközi díj és kitüntetés világhírű matematikus professzora, Lovász László mit gondolt, gondolt-e egyáltalán bármit is, midőn átvette a díjat annak az embernek az előterjesztésére, aki volt szíves az ő elnökségének idején a legaljasabb, a leggátlástalanabb és a legcinikusabb módon mindenre kapható pribékjével szétveretni az MTA-t.

Aztán az érdekel, hogy Lovász László és Vizi E. Szilveszter kitüntetésekor a díszvendégek sorában az egyházak részéről vajon miért csak Erdő Péter és Balog Zoltán lehetett jelen?

Ha már egyáltalán az egyházak, akkor hol volt Fabiny Tamás evangélikus püspök, hol volt Frölich Róbert országos főrabbi, s hol volt az összes többi bevett egyház elöljárója? Ha meghívták őket, ám ők szabad akaratukból úgy döntöttek, hogy távol maradnak az eseménytől, meg tudom érteni valamennyiüket. Ám ha meg sem hívták a többi bevett egyház vezetőjét, csak a római katolikusokat és a reformátusokat, az igen sok mindent elárul a rezsimről. S ha ez utóbbiról lenne szó, vajon Erdő Péter és Balog Zoltán nem érezte magát kellemetlenül? Vajon szóvá tették a többiek fájó hiányát? (A kérdés költői, a választ magamtól is sejtem.)
Továbbá engem ebből az egész tegnapi fékeveszett, eszement, az uralkodó rezsim önmagát éltető pogány misztériumkultuszából az érdekel, hogy mit gondolt minderről, gondolt-e egyáltalán bármit is Erdő Péter?
Meg az is érdekelne, mit gondolt erről a fertelmes blaszfémiáról és kínosan megalázó lenézéséről a kereszténynek nyilvánított Magyarország.

Forrás

Kapcsolódó

Nagy Feró

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.