Sorting by

×

Bóvli, bóvli hátán az ünnepen – Magyarország a “giccs-csoda”

Vásári bóvlinak nevezte több baloldali elemző, filozófus és esztéta is a kormány nagyszabású, többnapos augusztus 20.-i ünnepségsorozatának pénteki látványosságait. Mindegyikük azzal hárította el a látottak – elsősorban az Andrássy úti felvonulás – elemzését, hogy arról nem is érdemes beszélni. Az internetes közösségi oldalakon megjelent értékelések sem kímélték a szervezőket. Sokan kifogásolták a pénzköltést, másoknál a giccses felvonulási elemek verték ki a biztosítékot- írta meg a Népszava.

Az ellenzéki politikusok azonban nem ezt kifogásolták

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is arra figyelmeztetett saját közösségi oldalán, hogy a rendezvényeket megrendelő kormány István király akaratával ellentétes módon kivezetheti az országot az európai közösségből. A főpolgármester szerint Szent István napján világossá kell tenni, hogy

„Magyarországnak Európában a helye”. Ugyanezt a DK elnöke úgy fogalmazta meg, hogy „István királyunk Európát választotta. Jól döntött. Válasszátok ti is Európát a magyar államiság ünnepén.”

Az unióhoz fűződő viszonyunk tisztázása a kormányoldalnak is fontos témája volt

Varga Judit igazságügyi miniszter Soltvadkerten például kijelentette, a magyarok nem fogadják el, ha akaratukat elnyomják, vagy idegen eszméket erőltetnek rájuk, s most eldönthetik, engedik-e, hogy ezek az idegen ideológiák szétzúzzák a nemzetet. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az ezeréves állam magabiztosságáról beszélt, hogy Magyarország akkor is meg tudott maradni, amikor más népek elvesztek, s lám a pandémiával szemben is milyen sikeres volt.

Az államalapító emlékének szentelt rendezvénysorozat egy része a hagyományos menetrendet követte, vagyis volt tisztavatás, légibemutató, kitüntetéseket adtak át, Orbán Viktor egy fotó kedvéért megvágta az új búza lisztjéből sütött első kenyeret.

VIA: Népszava

Így zajlott Bóvliország ünnepe

Kapcsolódó

 

bóvli,

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.