Nagy tervekkel indult a kormány a Déli pályaudvar területének hasznosítása projekttel. Nagy falat, sok pénzt lehet rákölteni. Az Unió azonban nem ad rá eurómilliókat, így elmarad.
[mnky_ads id=”3427″]

Prolongálva?

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben. tette mindenkinek egyértelművé, hogy nem kapott uniós támogatást, elmarad a budapesti Déli pályaudvar területének hasznosítása, továbbá a Kelenföldi pályaudvar vágányhálózati és létesítményi kapacitásbővítése, valamint utasforgalmi funkcióbővítése.

A pályázatot fénysebességgel hirdették meg 2016 októberében, amikor két hetet biztosítottak arra, hogy a résztvevők ajánlataikat megtegyék. Ez alatt az idő alatt nem csak a pályázatot kellett tökéletesen megírni, hanem a budapesti Déli pályaudvar területe hasznosításának, továbbá a Kelenföldi pályaudvar bővítésének megtervezésére is kidolgozott ötletet kellett letenni az asztalra.
[mnky_ads id=”3427″]
A mostani közlemény világossá teszi, hogy a támogatási szerződés megkötése elmaradt, ezért a fejlesztésnek annyi. A nyertesek egyébként – közös ajánlattevőkként – a következők voltak: a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. és a UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.

A múlt hét híre volt, hogy a magyar miniszterelnök kijelentette, hogy annyira erőssé tette – egyes szám első személyben – az országát, hogy mehet az Unió a búsba az eurocentjeivel, amit nekünk ad. Nincs rá szükségünk. Ezek szerint nem az a bibi a Déli pu. ügyében, hogy nem kaptunk rá “ingyenpénzt”, hanem, hogy a regnáló meggondolta magát? Esetleg másfelé kacsintgat? Bejelentkezett egy valakiknek jobban smakkoló üzletfél?

Kiderül….
[mnky_ads id=”3390″]

Titkosította a kormány a Budapest-Belgrád vasútépítés megvalósíthatósági tanulmányát

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Na most akkor Magyarországnak nincs rá pénze? Pedig a mini Szterelnök azt hazudta, hogy világelsők vagyunk…

  2. Ez nem olyan lényeges projekt, hogy a magyar nemzeti vagyonból költsünk rá, habár jutna.
    Szerintem is felesleges, sőt a magam részéről sajnáltam volna ha távolabbra kerül a Déli pu.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét