Connect with us

Voks 2024

Napi hungarikum: előre Fideszre ikszelt szavazási kisokost dobálnak be a postaládákba

Napi hungarikum: előre Fideszre ikszelt szavazási kisokost dobálnak be a postaládákba
Megosztás

Az sem zavarja a címzetteket, hogy teljesen analfabétának nézi őket a Fidesz? A felmérések szerint nem nagyon, hiszen különben nem nyomtattak és postáztak volna egy településen sem olyan, az eredeti választási lapra hajazó előre kitöltött szavazólap-imitációt, amit bevihet magával a címzett a szavazófülkébe, hogy gondolkodás nélkül -helyett- lemásolhassa.

Ilyen nincs és mégis van….

Jászapátiban 2010 óta fideszes a polgármester. Az első ciklusban még maga Pócs János, a választókerület országgyűlési képviselője töltötte be a posztot, majd következett Farkas Ferenc. Legutóbb kétharmados többséggel választották újra, most azonban Pócs János fia -a kis Pócs- indul a posztért. Ezúttal három független kihívója is akad. Ez nem rettentette meg, sőt, a polgármesterjelölti vitát például édesapjáéra emlékeztető stílusban hárította el:

„Nekem nem az a feladatom, hogy az ellenzéki jelöltekkel vitatkozzak, hanem hogy a lakossággal törődjek, és a város további fejlődésén dolgozzak.”

A 444.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a jászapáti postaládákba szavazási segédletet dobott a Fidesz. Itt egy választási szavazólapra emlékeztető papírlapon mutatják meg, hogyan kell szavazni a polgármester- és a képviselőválasztáson. Az iksz mindenhol a fideszes jelölt neve mellé van behúzva, ahogy az illik:

Megáll az ész!

Döbrentey Dánielt, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetőjét arról, hogy nem sértett-e valamilyen választási szabályzatot a jászapáti Fidesz.

Nincs ebben semmi jogsértő, kisebb településeken már-már bevett gyakorlatnak számít.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az sem probléma-e, ha a választópolgár – amint a szórólapon áll – beviszi a „szavazási segédletet” a szavazófülkébe, azt válaszolta, hogy

„Be szabad vinni, csak akkor jogsértő, ha a szavazópolgár bent is hagyja a papírlapot a fülkében. Ez a szórólap alkalmas a választópolgárok befolyásolására, ezért, ha bent marad, el kell távolítani a fülkéből.”

Szerző