Ne higgyen Orbán Viktornak, kamu az egész! – Hogy miért hiszik el annyian? – Rejtély….

Ezúttal meg kell védenünk a miniszterelnököt, visszaéltek a nevével. Orbán Viktor miniszterelnök és közéleti szereplők nevével élnek vissza a csalók egy kriptopénz-befektetést hirdető kamu internetes oldalon, ahol egy olyan interjúra hivatkoznak, amelyben az áll, hogy Orbán Viktor kormányfő bejelentette: egy kriptopénz-kereskedelmi platform elindításában vett részt, amely a középosztálybeli családok extra jövedelemhez jutását segíti.

Más kormányok ezt „óriási pénzügyi eredménynek” nevezték, és ugyanezt tervezik. Teljesen el vagyunk ragadtatva attól a sikertől, amit az indulás óta elértünk. Már több száz magyar család engedhetett meg magának új otthont és autót a mi erőfeszítéseinknek köszönhetően – mondta Orbán Viktor Tokár Tamásnak….

– idézi az álcikket a Blikk. A hirdetéssel kapcsolatban a portál megkereste a Miniszterelnökséget, de a cikkük megjelenéséig nem válaszoltak.

Hogy miért hiszik el annyian? – Rejtély….

A lapnak megszólaló informatikai biztonsági szakértő szerint régebben is volt arra példa, hogy celebek, ismert emberek nevével ajánlgattak kitűnő, soha nem látott pénzkereseti lehetőséget az internetes átverésre létrehozott oldalak.

Elképzelhető, hogy most az a szja- és nyugdíj-visszatérítések során a lakossághoz került többletpénzforrást próbálják meglovagolni, és árasztják el a YouTube-ot fizetett hirdetésekkel a csalók, gondolván, hogy a visszatérítéshez jutott emberek a plusz pénzüket megpróbálják jól jövedelmező befektetések révén megforgatni

– fejtette ki a szakember. Elmondása szerint az ilyen weboldalakon biztonsági ellenőrzés nélkül lehet „számlát nyitni”.

A kamuszámlánk megnyitása után feljön pénzfeltöltési lehetőségként a bankkártyával fizetés, ami vagy csak pusztán a kártyaadataink ellopását szolgálja, vagy pedig valóban történik egy bank által jóváhagyott tranzakció, mivel az ügyfél abban a hitben végez egy internetes vásárlást, hogy ő most „befektet”

– tette hozzá. A szakember azt mondta, hogy a csalók jellemzően egy időprésbe kényszerítik az embereket, miszerint,

aki most elmulasztja ezt a nagy lehetőséget, az később bánhatja, hogy lemaradt róla.

A kriptovaluta-befektetési lehetőséget kínáló csalók Hódi Pamela, Pataky Attila és az OTP elnök-vezérigazgató, Csányi Sándor nevével is visszaéltek. Az OTP Bank kedden kiadott közleményében leszögezték:

Csányi Sándor soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, és minden ilyen közléstől a leghatározottabban elhatárolódik.

A nyomozást felfüggesztették

Az ügyben Csányi Sándor feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozást tavaly novemberben felfüggesztették – tájékoztatta a Blikket a rendőrség.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra versenytárs utánzása bűntett, valamint csalás gyanúja miatt érkezett feljelentés. Mivel az előbbi bűncselekmény nyomozása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartozik, ezért a feljelentés ezen részét a NAV részére küldtük meg. A BRFK-n maradó eljárás során csalás elkövetése nem volt megállapítható, azonban felmerült személyes adattal visszaélés vétség gyanúja, így a nyomozás emiatt folytatódott.”

Az elkövető kilétét nem tudták megállapítani, ezért a nyomozást 2021. november 9-én felfüggesztették.

Kapcsolódó

Forrás: Blikk, Index

 

Ne higgyen Orbán Viktornak, kamu az egész!

One thought on “Ne higgyen Orbán Viktornak, kamu az egész! – Hogy miért hiszik el annyian? – Rejtély….

  • A hit már csak ilyen! Az én ismerőseim is rendületlenül hisznek abban, hogy Magyarország előremegy, hogy soha nem volt ilyen alacsony az államadósság, hogy a rezsicsökkentés oké, és nem kellett miatta miilliárdokat fizetni közpénzből az MVM-nek, és íme, már évek óta milyen keveset fizetünk az energiáért, hogy a Krím Oroszországot illeti, hogy az USA a megállapodás dacára támadó fegyvereket telepített Oroszország határai mellé /ezzel kapcsolatban nem vagyok tájékozott/, hogy a Kesma nem számít, mert ott az ellenzéknek az RTL /a maga napi rövid hírműsorával, és nem közpénzből!/, meg az ATV,
    és a köztévében miért kellene a baloldalt reklámozni /mondjuk, mert az ő adóforintjaikból is fenntartják?/, és majd beengedik a migriket, mert O. nélkül mi lett volna itt 2015-ben /mondjuk, mindegyik ment tovább Ausztriába és Németo.-ba, de ez se számít./
    Ja, kérem, a hit! A valóság, a tények nem számítanak, még arra sem hajlandók az O. rajongók, hogy utánanézzenek az időpontoknak, ami nyilvánvalóvá tehetné, hogy nem az ún. gy.védelmi törvény miatt „támadják M.o-t”./Valójában az O.rendszert./ Nem akarnak gondolkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük