Negyedik helyen végzett a női kardcsapat, hetedik lett a férfi párbajtőrcsapat - Városi Kurír

Sorting by

×

Negyedik helyen végzett a női kardcsapat, hetedik lett a férfi párbajtőrcsapat

A magyar női kardcsapat a negyedik helyen végzett a törökországi Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján, miután a bronzmeccsen 45-41-re kikapott Ukrajnától.

Hirdetés

Pusztai Liza 5-0-s győzelemmel kezdett

A fegyvernem klasszisa, a négyszeres egyéni világbajnok, csapatban olimpiai bajnok Olha Harlan 8-5-re megnyerte az asszóját Szűcs Lucával szemben, de még így is két tus előnye maradt a magyar csapatnak, amit az első kör végére Katona Renátának köszönhetően tovább növelt (15-9). 

A második fordulót Julia Bakastova 10-5-ös győzelme nyitotta Szűcs ellen, vagyis egy tusra csökkent a magyar előny. Az ukránok csereként behozták Olena Kravackát, aki a Pusztai felett aratott 6-2-es győzelemmel hálálta meg a bizalmat, és máris 25-22 volt az állás Ukrajna javára. Az előnyt még növelni is tudta az ellenfél – a harmadik körre Szűcs helyett Battai Sugár Katinka érkezett a magyarokhoz -, és az utolsó asszóra 40-36-os ukrán vezetésnél kötött be Pusztai, valamint Harlan. Az asszó döntetlennel zárult, ami így 45-41-es ukrán sikert és bronzérmet jelentett. 

A magyarok a negyeddöntőben 45-41-re múlták felül a spanyolokat, majd az elődöntőben 45-38-ra alulmaradtak az olaszokkal szemben.

Hirdetés

kardcsapat
Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár

A női kardozók döntőjében – az olimpiai címvédő és a legutóbbi Európa-bajnokságon győztes oroszok távollétében – a franciák számítottak esélyesnek. A tokiói olimpián második, a legutóbbi Eb-n harmadik csapat – amelyben azért jócskán voltak változások – a olaszokkal találkozott, akiket az egyéniben ezüstérmes Rossella Gregorio vezetett. Kezdésnek aztán utóbbi rögtön kikapott a tokiói csapatból hímondónak maradt Sara Balzertől, majd a lendületbe jött franciák 25-9-ig meg sem álltak, a hátralévő négy aszóban pedig nem történt érdemi változás.

Férfi kardban a francia csapat végzett bronzérmesként, miután a helyosztón 45-41-re jobbnak bizonyult Dániánál. A magyarokat utóbbi győzte le a negyeddöntőben.

A magyar férfi párbajtőrcsapat a hetedik helyen végzett a törökországi Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű együttes a dánoktól elszenvedett negyeddöntős vereség után az alsó ágon előbb 45-40-re kikapott Ukrajnától, majd 41-39-re megverte Lengyelországot.

A férfi párbajtőrözők fináléjában az esélytelenebb izraeliek folyamatosan lépéshátrányban voltak, az olaszok már az első kör után magabiztosan, 13-6-ra vezettek, az ötödik párost követően (25-12) pedig gyakorlatilag nem hagytak nyitott kérdést a folytatásra.

Vívó Európa-bajnokság, Antalya.

Női kardcsapat, 13 induló

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:41 (Pusztai +3, Katona +2, Battai -1).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 38:45 (Katona +8, Szűcs -4, Battai -5, Pusztai -6).

A 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 41:45 (Katona +5, Pusztai +1, Battai -2, Szűcs -8).

Döntő: Franciaország-Olaszország 45-23

A végeredmény: 1. Franciaország (Sara Balzer, Sarah Noutcha, Caroline Queroli, Malina Vongsavady), 2. Olaszország (Rossella Gregorio, Michela Battiston, Martina Criscio, Eloisa Passaro), 3. Ukrajna (Julia Bakastova, Olha Harlan, Olena Kravacka, Olena Voronyina), 4. MAGYARORSZÁG (Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca)

Férfi párbajtőrcsapat, 21 induló

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 34:29 (Andrásfi +4, Nagy +1, Koch 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Dánia 43:45 (Nagy +8, Koch -1, Siklósi -3, Andrásfi -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 40:45 (Nagy +9, Andrásfi -2, Koch -3, Siklósi -9).

A 7. helyért: Magyarország-Lengyelország 41:39 (Andrásfi +6, Nagy 0, Koch -4).

A 3. helyért: Franciaország-Dánia 45-41

Döntő: Olaszország-Izrael 45-32

A végeredmény: 1. Olaszország (Davide Di Veroli, Gabriele Cimini, Andrea Santarelli, Federico Vismara), 2. Izrael (Juval Salom Freilich, Jonatan Cohen, Ido Harper, Grigori Beskin), 3. Franciaország (Yannick Borel, Romain Cannone, Alexandre Bardenet, Alex Fava), …7. MAGYARORSZÁG (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely)

Forrás: hunfencing.hu / MTI

Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat!

Friss híreink

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.