Néhány településen ismét önkormányzati választás lesz

Vasárnap este fölsóhajtottunk: véget ért a mindannyiunkat megviselő választási kampány. De maga az önkormányzati választás – mint azt az alábbiak is bizonyítják – még nem ért véget. Van, ahol jogorvoslatot kérnek, van, ahol ismét választanak.

Kisbucsán az azonos számú szavazatok miatt jogorvoslatot kérnek

A Zala megyei Kisbucsán szavazategyenlőség alakult ki a két polgármesterjelölt között, de egyelőre nem dönthetnek új szavazásról, mert az egyik érintett jogorvoslati kérelmet nyújtott be.

Szita Gabriella, a Nagypálival közös önkormányzati hivatal jegyzője csütörtökön elmondta: egy vitatott érvényességű szavazólap miatt fordult jogorvoslati kérelemmel a területi választási bizottsághoz az egyik jelölt. Amíg ebben nincs döntés vagy további fellebbezés, addig nem lehet kitűzni az időközi választás időpontját.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Kisbucsán a 385 választópolgár közül 283-an voksoltak vasárnap. Az urnában egy érvénytelen szavazólapot találtak. A jelenlegi polgármesterre, a független Takács Ferencre, illetve szintén független kihívójára, Zabb Annamáriára 141-141 szavazatot adtak le.

Időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon

A polgármesterjelöltekre leadott szavazategyenlőség miatt időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon. Az időpontról később döntenek – mondta el a drégelypalánki közös hivatal jegyzője csütörtökön.

Polyákné Sipos Klára közölte: a vasárnapi választást követően nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Fekete Tibor (Fidesz-KDNP) és Viczián Tibor (független) egyaránt 199 szavazatot kapott.

120 nap áll rendelkezésre, hogy a helyi választási bizottság döntsön az időközi polgármester-választás időpontjáról.

Az új képviselő-testület megalakul, egyelőre az eddigi polgármesterrel – tette hozzá a jegyző.

Patakon 2014-ben is Fekete Tibor és Viczián Tibor indult a polgármesteri tisztségért. A kormánypárti jelöltre akkor 298-an, a függetlenre 130-an szavaztak.

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

A Tolna megyei Gyulajon október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

Horváthné Tóth Valéria, a helyi választási iroda (hvi) elmondta: a helyi választási bizottságnál nem kezdeményeztek jogorvoslatot, így a választás eredménye jogerős.

A dombóvári járásban fekvő településen három független polgármesterjelölt indult a választáson, Selmeci László és Horváth Lajos egyaránt 188, Fogari Attila 10 szavazatot kapott, így a polgármester-választás eredménytelen lett. A falu 650 választásra jogosult lakója közül 389-en szavaztak. A négytagú képviselő-testület megválasztása eredményes volt.

Az időközi választást 120 napon belül kell megtartani, addig a korábbi faluvezető, Selmeci László ügyvivő polgármesterként dolgozik – mondta a hvi vezetője.

Újra polgármestert választanak Bokor községben

A Nógrád megyei Bokor községben a két jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a vasárnapi választás eredménytelen lett.

A szavazás után nem óvott senki, a fellebbezési határidő szerdán lejárt, így a településen időközi polgármester-választást írnak ki – közölték a cserhátszentiváni közös önkormányzati hivatalban.

Hegedűs Pálra és Ocskay Zoltánra (mindketten függetlenek) egyaránt 31-en szavaztak vasárnap.

Bokorban négy polgármesterjelölt indult, a harmadik és negyedik helyen végzett jelölt hat, illetve három voksot kapott.

Meg kell ismételni a polgármester-választást a Vas megyei Döröskén

Szavazategyenlőség miatt időközi polgármester-választást kell kiírni a Vas megyei Döröske községben – mondta Stankovits György, a területi választási iroda vezetője.

Elmondása szerint az október 13-án megtartott voksolás alkalmával a jelenlegi faluvezető, Dománé Tóth Erika és kihívója, Horváthné Varga Marietta Margit – mindketten függetlenek – egyaránt 38 szavazatot kapott, ezért eredménytelen volt a választás. 120 napon belül meg kell ismételni.

Hozzáfűzte: az újabb voksolás időpontjáról a helyi választási bizottság dönt, a polgármester megválasztásáig a jelenlegi faluvezető irányítja az önkormányzat munkáját.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük