Nem akarunk riogatni, de van mitől tartanunk!- Egy idős beteg elhunyt, és 178 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

178 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6139 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 68 éves idős beteg, az elhunytak száma így 615 főre emelkedett, 3761-en pedig már meggyógyultak.

Ez van ma

Az aktív fertőzöttek száma 1763 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 103 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak

lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Forrás

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Nem akarunk riogatni, de van mitől tartanunk!- Egy idős beteg elhunyt, és 178 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

  • Avatar
    2020.08.31 - 09:11
    Közvetlen hivatkozás

    Seggfejek !!!! Minek terjesztetek rémhíreket???? Számoljátok ki az összlakossághoz képest, hogy ez mennyi!!!! Rohadtul nem járvány!!!! És az infarktusosok? Agyvérzésben és egyéb betegségekben elhunytak? Nem sül le a mocskos hazug pofátokról a bőr? Megvárta a koronavírus, míg a zsivány politikusok kinyaralták magukat, aztán uccu neki… megugrasztotta a számokat????

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük