Connect with us

Budapesti hétköznapok

Nem árt tudni! – Igy készül a Békemenetre a BKK

békemenet
Megosztás

A békemenet, ahogy az lenni szokott, nemcsak azok életére hat, akik a részesei, de azokra is, akiknek képletesen, vagy a valóságban is keresztezi az útját. Most leginkább a Lánchíd és a Margitsziget közötti  területeket és azok közlekedését érinti. 

Pontosítsunk!

Budapest, 2024. május 31. – Rendezvény miatt forgalomkorlátozás várható június 1-én, szombaton várhatóan 13 és 17 óra között a belvárosban, az V. kerületi Széchenyi István tér–Budai alsó rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon.

11:00-tól lezárják a belvárosban a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát. Szintén lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot is a Lánchíd közelében, illetve a Fő utcában is lehetnek lezárások.

Részletesen, a Békemenet okozta forgalmi változtatásokról

A Széchenyi István tér, a Lánchíd és a József Attila utca lezárásakor, várhatóan 11:00 és 13:30 között:

a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210B és a 216-os autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet tér és a Clark Ádám tér között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek;
a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Szemere utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a 70-es és a 72-es trolibuszok Kossuth Lajos tér és Astoria közötti megállóiban áll meg.
A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok várhatóan 11:00 és 13:30 között, a korlátozások miatt:

a Közvágóhíd H, Pesterzsébet, Pacsirtatelep, illetve a Keleti pályaudvar M és a Boráros tér H között közlekednek. A kimaradó szakaszon a BKK a nagykörúti villamosok, valamint a 15-ös autóbuszok igénybevételét ajánlja.
A Margit hídi korlátozások idején, várhatóan 12:00 és 14:30 között:

a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, az Oktogon és a dél-budai végállomások között közlekednek;
12 és 13 óra között az észak-budai oldalon is járnak a nagykörúti villamosok, a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között. A korlátozás idején a BKK a pesti oldalon a Corvin-negyed közelében az M3-as metró igénybevételét ajánlja a Nyugati pályaudvar felé tartóknak, a Blaha Lujza tér térségéből pedig az M2-es metrót a Széll Kálmán tér felé tartóknak. A Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között 13:00 és kb. 14:30 között pótlóbusz jár a korlátozás idején.
a 17-es villamos várhatóan 13:00 és 14:30 között a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, illetve a Savoya Park és a Széll Kálmán tér M között közlekedik. A kimaradó szakasz pótlására a budai oldalon villamospótló autóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között;
a 9-es autóbusz módosított útvonalon, a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar között az Árpád híd–Váci út útvonalon közlekedik;
a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M, Szemlőhegy, illetve Zugliget, Libegő és a Margit körút között közlekednek;
A margitszigeti korlátozások idején várhatóan 13 és 17 óra között

a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont M és a Zenélőkút megállóhely között közlekedik;
a 226-os autóbusz módosított útvonalon, a Göncz Árpád városközpont M és az Óbudai-sziget között közlekedik, a Göncz Árpád városközpont felé, érintve a Margitsziget/Árpád híd megállót.

Itt követheti

A forgalomkorlátozás mértéke a Békemenet  résztvevőinek számától függ. A valós idejű közlekedési változások folyamatosan frissülő információi a közösségi közlekedéssel kapcsolatosan a BKK Info oldalon, a közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.

Kapcsolódó

békemenet

Szerző