Nem csalás, nem ámítás! Újjáalakult a munkásőrség!

Az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” nevű Facebook-oldal tudatta a közzel, hogy nem kell tovább várni, civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a több mint 30 éve feloszlatott Munkásőrség.

Emlékszik? Tanult róla?

A munkásőrség a levert 1956-os forradalom után, a szocialista hatalmi rendszer támogatására Magyarországon létrehozott, közvetlen pártirányítás alatt álló félkatonai szervezet volt. A forradalom rendfenntartójaként ott voltak minden párt- és állami ünnepségen.

A munkásőrök civil foglalkozással rendelkező, a kommunista hatalom iránt elkötelezett párttagok voltak, akik munkájuk mellett vállalták a munkásőri feladataikat.

 „…a Párt öklei….”, de melyiké?

A munkásőrség szervezetileg a kerületi rendőrkapitányság alá volt rendelve, a tagok felvételéről azonban a pártbizottságok döntöttek – foglalta össze a fontosabb információkat a Magyar Hang.

Íme a bejelentés: “Várunk sorainkba!”

“A civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult Munkásőrség várja soraiba az egykori munkásőröket és a nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat! A veterán munkásőröktől nem várjuk el, hogy újra egyenruhát öltsenek, de a fiatal tagjainknak (akik kérik), gyakorló egyenruhát biztosítunk. Márciusban egységgyűlést tartunk. A Munkásőr Társaságról és a jelentkezésről érdeklődni itt az oldalon lehet, privát üzenetben.

A kommentekből:

“Vergődtök, gyerekek?! Valamelyikőtök talált egy munkásőr jelvényt, aminek a hatására rátört a nosztalgia?! És ki fogja finanszírozni, ezt a bárgyú tervet ellffftáskáim! Csak nem, a mi adóforintjainkra gondoltatok?! Vagy, a külföldi “”civilek””? Talán, a UNIÓ? A helyzet az, hogy így harminc év távlatából, ez a legidiótább dolog amivel eddig találkoztam! Nem egyedül gondolom ezt, mert ki az a hülye, aki a demokráciába, egy erőszak szervezetet akar létrehozni?! (Csakis, az ellenzék!) Mert ugye a vörös csillag, az elnyomás jele!!! Még akkor is az, ha a sok idióta mást mond!!!”

“Illetékesek……!!! Tudomásunk szerint a munkásőrség egy betiltott ,kommunista, stb. ártószádékú,-nem gitt-egylet…-a régi rendszert visszasírók brancsa…..!!! Régebben betiltották az un.fekete-sereget,ezeket miért engedik “izmosodni”stb.stb. Ha kellően “megizmosodtak”, akkor ezek nem fognak balhézni….???????”

“Nem volt még elég 33 év!!!!!!!!!!!!!!A munkásőrségről az embernek az ÁVO jut eszébe,ami ugyebár szintén önkéntes volt.Nem beszélve arról,hogy a “munkásőrök”az állam pénzén élősködtek.(buliztak,dőzsöltek.Más hasznuk nem volt.Semmire kellő élősködő mihaszna ,dolgozni nem akaró csőcselék gyülekezete volt.”

“Az Istenért! Hagyjátok már ezt az ellenforradalmi izét, és javuljatok meg! Az országnak minden pozitív erőre szüksége lenne. Igaz, 40 évvel a második világháború után is találtak még a dzsungelben meztelen japán katonákat, akik nem tették le a fegyvert.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük