Connect with us

Kerítésen innen

Nem marad éhes Hszi Csin-ping, Orbán megdíszvacsoráztatja a Hiltonban

Nem marad éhes Hszi Csin-ping, Orbán megdíszvacsoráztatja a Hiltonban
Megosztás

Most értékeljük át, amikor azért morgunk, hogy Orbán Viktor és a slepp repülgetnek kedvükre: legalább három óriás géppel érkezik a cirka 400 fős kínai elnöki delegáció Budapestre. A kínai elnök a Covid-járvány kitörése óta először jön Európába. Látogatását május 5-én Párizsban kezdte, majd kedden Belgrád volt a célállomás és most jövünk mi.

Brékó, brékó….

Az elnök május 10-ig tartó budapesti programja során tárgyalást folytat a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről. A látogatás célja Magyarország és Kína államközi és gazdasági-kereskedelmi kapcsolatainak további erősítése, valamint az együttműködés kiterjesztése újabb területekre

– közölte korábban miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan. Egyes hírek szerint egy pécsi óriás beruházás bejelentését is a látogatás idejére tervezik. A vezető politikus érkezésével a legmagasabb biztonsági protokoll lép életbe. A város több pontján kell forgalomkorlátozásokra és lezárásokra számítani.

Lakni csak kell valahol….

A szállásként kijelölt Hiltonból viszonylag gyorsan és főként a legkisebb kockázatnak kitéve juthat el a Karmelitába a kínai elnök, ahol Orbán Viktor látja vendégül. Hasonlóan pár perces az út a Sándor-palotába, ahol pedig Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni.

A hotelben a titkosszolgálatok és a kínai biztonsági személyzet közreműködésével hetek óta zajlanak az előkészületek a megfelelő szintű, zökkenőmentes fogadásra.

Enni sem árt….

A menü főként tradicionális fogásokból áll majd.

Az előétel tavaszi töltött káposzta lesz mangalicával. Ezután kakasleves következik, majd a főétel borjúsült lesz, Kedvessy módra. Végül Gundel-palacsintával zárul a díszvacsora. Az ételekhez válogatott magyar borokat is kínálnak.

Ajándék is lesz, ezúttal nem egy ló.

Orbán Viktor ajándékkal készül a találkozóra.

Különleges és egyedi herendi porcelánt ad át vendégének.

Budapestet valószínűleg soha nem látott mennyiségű kínai zászlóval lobogózzák fel. Azt, hogy mennyibe kerül nekünk a „megtiszteltetés” még nem tudni, sem a vendégül látás költségeit, sem az unokáink, dédunokáink kontójára esetlegesen megkötött alkuk vonatkozásában.

Forrás

(A fotó illusztráció!)

Szerző