Németh Szilárd, a pénzügyi zseni

A Fidesz legtakarékosabban kampányoló képviselője címet érdemelhette ki pártjától Németh Szilárd. A kormánypárt egyéni jelöltjeinek kampányköltéseiről szerdán közzétett beszámolók szerint a 106 körzet indulója közül a Fidesz alelnöke úszta meg a legkevesebb pénzből önmaga népszerűsítését.

A törvény szerint minden jelöltnek járó 1 millió 25 ezer forint helyett a volt rezsibiztos nulla, azaz nulla forintot költött plakátra, hirdetésre, szórólapra, illetve rendezvényekre az április 8-i választás előtt. Legalábbis az elszámolás szerint.

A dolog mindenképp Mészáros Lőrincet megszégyenítő pénzügyi bravúrra vall, tekintve, hogy Csepel és Soroksár a kampány első napjától az utolsóig tele volt szórva Németh Szilárd elefántfüles és más formátumú plakátaival. A csepeli önkormányzat választás előtti héten rendezett „családi napján” százszámra osztogatták nemcsak a szakácskönyveit, hanem az arcképével ellátott 6-os csomag söröket, nem is beszélve a mázsaszám osztott ingyenkenyérről és hektoliternyi palócgulyásról. Bár nem kizárt, hogy ezeket mind a helyi önkormányzat állta figyelmességből volt polgármesterének, ahogyan a helyi lap, a Csepeli Hírmondó is Németh Szilárd hírmondóvá lényegült a választás előtti hónapokban.

Van olyan fideszes is, aki még nyerni is tudott 0 forintból

A Fidesz alelnökén kívül egyébként a Pest megyei hetes, vecsési választókörzetben indult Szűcs Lajos és a Bács-Kiskun megye 5-ös körzetben, Kiskunhalason induló Bányai Gábor sem költött egy fillért sem a kampányára. Sőt, neki még az a bravúr is sikerült, ami Németh Szilárdnak nem, hogy a low budget kampány ellenére legyőzték riválisaikat és egyéni körzetéből jutottak be a parlamentbe.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

A plenáris ülésen Németh Szilárd nekiment az ellenzéknek

Németh Szilárdot blokkolták!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük