Sorting by

×

Németh Szilárd elmondta, miért kell tetőfedőnek menni egyetem helyett

A Fidesz alelnöke a pétfürdői előadásában jutott el a migráció témakörétől a tetőfedőkig.

Szerinte az európaiakat leszoktatták arról, hogy dolgozzanak

Messziről indította Németh Szilárd a gondolatmenetet: azt ragozta hosszan, hogy az európaiakat leszoktatták arról, hogy dolgozzanak, ezért mondják többen, hogy szükség van a bevándorlókra, ami a Fidesz szerint nonszensz.

„Mindenkinek egyetemet meg főiskolát kell végeznie, különben nem ember. De olyan egyetemek és főiskolák vannak, hogy annyit ér némelyik, mint vászontarisznyán a lakat. Avval nem lehet elhelyezkedni”

– mondta Németh, és a közönség soraiból egyetértettek vele, egy úr hangosan megjegyezte: „pontosan!”

A Fidesz alelnöke folytatta:

„magasbanéző diplomával nem lehet elhelyezkedni, ne vicceljünk már. Ehelyett mondjuk egy tetőfedő mennyivel jobban jön. Attól, mert valaki tetőfedő, még nem hülye, meg kulturálatlan ember, hanem végzi a munkáját. Olyan munkát, amit te komám nem tudsz elvégezni a professzori székből. Ez a helyzet. És ebből meg lehet élni.”

A diplomás „városi kocsmalakó”

Azzal folytatta, Trump most ezt csinálja vissza (már hogy ne mások dolgozzanak az emberek helyett). Azt vélhetően elfelejtette, hogy Magyarországon több külföldi cég is van, a bérek pedig alacsonyabbak, mert ezzel folytatta:

„amikor kiviszi a tőke a pénzt az országból és máshol dolgoztat, akkor nemcsak azt kockáztatja, hogy silányabb lesz a termék, amit megcsinálnak, hanem azt is, hogy a bentlévők itt maradnak.”

Újból elmondta, hogy az emberek elfelejtettek dolgozni, „nem úgy képzik őket, nem olyan a fegyelmük”.

A gyárban 6-kor ott kell lenni, el kell kezdeni a termelést, a városi „kocsmalakó” vagy ilyesmi nem szokott ehhez hozzá, „abból nehéz lesz melós embert csinálni”.

(Forrás: HVG)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.