Szanyi Tibor: diplomák

Akárhogy is nézzük, jelenleg két jelölt van a köztársaságielnöki székbe. A hivatalos Novák Katalin és a népi Pál Éva. Novák Katalin a pénzzel kinevelt szuperelitet, Pál Éva pedig a mennyországot és a poklot megjárt önképző embert mintázza. Novák Katalin egy “közülük”, Pál Éva pedig egy “közülünk”.

Read more

Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót – ” megtévesztette a közvéleményt,(…) politikai útjaink elválnak egymástól!”

Nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). A Mandiner közérdekű adatigénylést küldött a főiskola jogutódjának, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek, amiben arra voltak kíváncsiak, hogy a szocialista parlamenti képviselő járt-e a BGF-re, és kapott-e ott diplomát.

Read more

Vásárhelyi Mária: Magyarország, az európai nyelvi zárvány

Békeidőben nehéz nagyobb tragédiát elképzelni egy ország számára, mintha a regnáló hatalmi elit az ország elbutításában, szellemi színvonalának folyamatos rombolásában érdekelt. Márpedig nálunk éppen ez a helyzet. Évtizedek óta tartó meggyőződésem, hogy Magyarország sorozatos történelmi tragédiáinak, rossz, esetenként öngyilkos politikai döntéseinek, sodródásának egyik legfontosabb oka a nyelvi bezártság.

Read more

Pin It on Pinterest