Kerítésen innenKiemelt hírek

“Tisztelt Diplomás Honfitársaim!” – kezdte a sumákban a diplomák mellé csusszantott levelét a miniszterelnök

orban-ir-soros

A koronavírusjárványra tekintettel postai úton kapták meg a végzett főiskolások, egyetemisták a diplomájukat és a hozzá tartozó iratokat. A pakkba bekerült a miniszterelnök levele is.

Az oklevél, annak mellékletei és az egyetem által küldött egyéb papírok mellett egy levél is a kezébe csúszott a borítékból azoknak, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kaphatták meg a diplomájukat.

“Tisztelt Diplomás Honfitársaim!”

– szólítja meg a különleges diplomaosztók résztvevőit a lap, melynek aláírója nem más, mint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

A miniszterelnök egyből a lényegre tér:

a koronavírus miatt válság sújtja a világot, de a kormány mindent megtesz. A gazdaság újraindítása érdekében a megszólított friss diplomásnak ezért lehetőséget adnak, hogy a munkaerőpiacon felsőfokú végzettséggel is elhelyezkedjen. Az eredmény 150 ezer új diplomás munkavállaló megjelenése.

A kormányfő arra nem tér ki kéretlen levelében,

hogy a 75 ezer érintett – Palkovics László innovációs miniszter áprilisban még csak ennyiről beszélt – többségének eleve azért ragadt be akár évekre a diplomája, mert az Orbán-kormány annak kiadását egy vagy több, közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga megszerzéséhez kötötte. Közli viszont:

Egyetlen magyar sincs egyedül!

image

Forrás

figyujó 1

About Author

Comment here