Kerítésen innenKiemelt hírek

Mégsem olyan vonzó a katonásdi? Jöjjenek az állami gondozásban élő gyerekek! — Startra kész a „Vértezd fel magad” honvédelmi program

Fenébe a gumilövedékkel! - Gránátvetőt és könnygáz- és testre lőhető műanyaggránátot vett a Kövér alá tartozó házőrség

Több mint huszonháromezer, gyermekvédelmi szakellátásban részesülő fiatal ismerkedhet meg a jövőben a „Vértezd fel magad” elnevezésű gyermekvédelmi és honvédelmi program keretében a katonai pályával – tudatta a honvédelem.hu. A program egyik támogatója Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes.

Mintha nem lenne elég bajuk….

Németh Szilárd közösségi oldalán népszerűsíti a katonautánpótlás új módját:

“Szükségünk van olyanokra, akik szeretik a hazájukat, akik képesek arra, hogy a katonai esküjüket teljesítsék.

Ennek az együttműködési megállapodásnak az a legnagyobb erőssége, hogy

a programnak köszönhetően a hátránnyal induló gyerekek mégis előnyt tudnak maguknak kovácsolni.”

Az együttműködési megállapodást Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke írta alá július 20-án, Székesfehérváron.

Németh ahol tud, segít….

A miniszterhelyettes az együttműködés keretében felajánlotta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat, és HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum segítségét is.

az elmúlt négy hónapban ismét veszélyhelyzetben bizonyította képességeit, a határvédelemtől elkezdve a járőrözésen át, a kórházparancsnoki rendszeren keresztül a fertőtlenítésig bezárólag.

A programban a Magyar Honvédség biztosítja továbbá,

hogy a honvédelmi programelemek alapvetően a gyermekek életkorának megfelelő ismeretekre és aktivitásokra irányuljanak.

Elsősorban honvédelmi táborokon, honvédelmi vetélkedőkön, laktanya látogatásokon, és életpályamodell előadásokon keresztül nyújt segítséget a hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjaiknak.

Dr. Simicskó István:

a Honvédelmi Sportszövetségnek jelenleg 220 tagszervezete van, és a sporton keresztül is szeretnének lelki tartalékot, valamint tartást adni ezeknek a gyerekeknek.

Véleménye szerint

ha valaki szereti a hazáját, akkor azért tenni és alkotni is képes, a sport pedig minden magyar embernek sokat jelent, ráadásul a társadalmi együttélés és a társadalomba történő beilleszkedés kulcsa is.

Fülöp Attila

a cél az, hogy a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyerekek esélyt kapjanak, stabilabbá tegyük az életüket a gyerekvédelmi és honvédelmi programon keresztül.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

Vécsei

About Author

Szólj hozzá!