Nemzeti egyentankönyvből nemzeti Fidesz-hit, mint főtantárgy 0 427

tankonyvek

Még csak szerda van, de már két különböző általános iskolai tankönyvben találtak a pedáns szülők a nemzeti Fidesz-hitet elmélyítő idézetet. Mindegy, hogy a lurkó hányadikos és melyik tantárgy az óra tárgya, ha a NER a kezébe kaparintotta, jöhet a párt-bifla.

A Fideszre nevelést nem lehet elég korán kezdeni

A 24.hu írt arról a 8. osztályos általános iskolásoknak kötelezően kiosztott állami földrajzkönyvről, amelyik Olaszországgal kapcsolatban azt emeli ki, hogy

a fővárosa Róma, Afrika irányából óriási menekültáradattal kell megküzdenie, és „jelenleg 4 300 000 menekült él az országban”.

A valóság az, hogy Olaszországnak jelenleg összesen 5,7 millió bevándorló hátterű lakosa van, aminek az 56 százaléka eleve az EU-ból vagy Európa nem uniós részéből érkezett.


Ijjas Tamás, az EKE OFI honlapszerkesztője a lap kérdéseire azt válaszolta, hogy szerintük rendben van a könyv:

Ahogy az mindenki előtt ismert, Olaszország évek óta az Európát sújtó bevándorlás első számú célpontja, több millió migráns érkezett már az országba, amelynek súlyos társadalmi következményei vannak. Fontosnak tartjuk, hogy az ilyen folyamatokról a magyar fiatalok is tudjanak, és a földrajz óra (sic!) keretében lehetőségük legyen erről beszélgetni, kérdéseket feltenni.” (24.hu)


Van másik!

A következő kötelező nemzeti tankönyv-részletet a 444.hu-hoz juttatta el egy olvasó az alábbi szöveg kíséretében:

„Ajánlom figyelmetekbe a 4. kérdést. Azt hiszem, nem kell hozzá komment, mert aki a Toldiból levezeti a terrorizmust egy 12-13 éves gyereknek, az »annyit is ér«”

fotó: 444.hu

“Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?” – kérdezik a Toldit elemző hatodikosokat az állami tankönyvben.


Méltató szakvélemény itt is van

Alföldy Jenő és Valaczka András tankönyvét, az Irodalom 6. Olvasókönyvet az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adta ki 2015-ben. Többek között ezt állítják a könyvről:

„Továbbgondolásra, önálló vélemény megfogalmazásra ösztönöznek az elemzett szemelvények problémafelvetéseihez kapcsolódó rövid, esszészerű írások, amelyek különböző szakterületekről vagy épp a mindennapi életből hoznak példákat.”

Azok a hátrányos helyzetű iskolások, akik kizárólag ezekből a tankönyvekből értesülnek a világ dolgairól olyanok, mint azok a felnőttek, akikhez csak a Fidesz tévé, rádió, sajtótermék valamelyike jut el. És még valami, ők biztosan elmennek vezérükre szavazni!

Fel kell szabadítani az iskolákat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

vidnyanszky

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ez egyszer nincs min vitatkozni a Nemzeti Színház regnáló igazgatójával, aki egyben a Magyar …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók. Az új módszer nem …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Érdekes dolgokra lehet találni, ha böngésszük a Magyar Közlönyt. Hétfőn például az derült …

Figyelem!

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Egy autós elütött egy 75 éves asszonyt a Zsigmond téren. Vigyázzunk jobban egymásra! …

Pin It on Pinterest