“Nemzeti konzultációt” akarnak? Hát kapják meg!

Ez a rezsim folyamatosan hazudozik a súlyos állapotban élő hozzátartozóikat otthon ápoló családoknak. Még akkor is hazudnak, amikor úgymond adnak nekik valami többletjuttatást. A most indult “nemzeti konzultáció” a szemükbe vághatja az igazságot.

Régi trükk: megosztják a nagy bajban élő családokat

Az otthonápolás tisztességes elismerésért küzdő civil csoport az “aHang” oldal segítségével körlevelet küldött a támogatóknak.

“A napokban kapod meg a kormány családokról szóló konzultációs ívét, amelynek 7. pontja az otthonápolókra vonatkozik, pontosabban a tartósan beteg gyermeküket otthon ápoló szülőkre. Éppen ez a probléma. Hiszen nemcsak azok végeznek kőkemény munkát, akik a gyermekükről gondoskodnak napi 24 órában, hanem azok is, akik házastársukat, szülőjüket vagy egyéb hozzátartozójukat ápolják”

– írják. –

“Kampányunk során mi minden otthonápoló munkájának elismerését kértük. A kormány döntése, miszerint havi bruttó 100 ezer forintra nő a tartósan beteg gyermeküket otthon ápoló szülők havi juttatása, egyfelől örvendetes. Az azonban, hogy a többi otthonápolónak minimális mértékben nő a havi juttatása elfogadhatatlan, ráadásul megoszthatja az érintetteket.”

Vége a hiányérzet okozta kellemetlenségnek! – Indul az aktuális nemzeti konzultáció

 

Jöjjenek a személyes történetek

“Most azokon a sor – és mi ehhez minden támogatást megadunk -, akik nem a gyermeküket ápolják otthon. Nekik kell minél több helyen bemutatniuk a mindennapi küzdelmeiket”

– folytatják a felhívást. –

“Ennek egyik első lépéseként kérünk Téged, hogy személyes történeted – vagy ha nem vagy érintett, akkor egy otthonápoló ismerősöd történetének – leírásával együtt küldd vissza a konzultációs levelet. Azzal a bevezetővel: ‘Tisztelt Kormánytagok! Kérjük, hogy minden otthonápoló munkáját ismerje el a kormány! Miért? Mert…’ – és itt jön a Te vagy ismerősöd története.”

Nemzeti konzultációs központ – ízlelgessük…. ha központ van, jön az Ön által finanszírozott konzultációhegy is!

 

A civil szervezők kérése:

“Szívesen olvasnánk mi is a kormánynak küldött leveledet, kérünk, küldd majd el nekünk is.”

Pofátlanság, gőg – ez a NER-stílus

Amikor ez a kormány hosszú sunnyogás után, nagy nehezen megadta – a kértnél alacsonyabb – emelést az otthonápolást végző családoknak, továbbra is süketnek tettette magát azzal kapcsolatban, hogy az akár évtizedekre folyamatosan családtagjukhoz kötött emberek tisztességes, elismert foglalkoztatási jogviszonyt kértek végre. Nyugdíjjogosultsággal járó, legalább minimálbéres bejelentett munkaviszonyt. A kormány ráadásul – mily meglepő – úgy határozta el, hogy mégiscsak megad valamit a kérelmezőknek, hogy ezt az érintettek csak a sajtóból tudták meg.

A “nemzeti konzultáció” elindításával most feladták a labdát. Le kell csapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük