Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: mit parancsolsz édes gazdám?

Az NMHH -a Fidesz minden kimondott és kimondatlan kívánságának teljesítője- közleményben tudatta, két rádiófrekvencia sorsáról is döntött. Továbbra is szólhat a debreceni Campusz (egyetemi) rádió, Pécsett pedig frekvenciát nyert a Karc FM, az utóbbi az izgalmasabb hír.

Debrecenben szinte minden a Fidesznek “fütyül”

A Városi Kurír debreceni embere szerint a most hosszabbítást nyert egyetemi rádió, ha csak szolidan is, de sokkal inkább nevezhető Fidesz-közelinek, mint kormánykritikusnak. De ezzel szinte semmi baj sincsen, hiszen csak az ilyen, fejük tetejére állt országokban vetődhet fel a kérdés egy egyetemi adóról, hogy a kormányhoz, vagy az ellenzékéhez áll-e közelebb.

Más a helyzet a Mecsek alján

Pécsett nagyot fordult a világ az elmúlt év októberében, hiszen az önkormányzati választáson a város választói kisöprűzték a hatalomból a kormánypárt helyi képviselőit. Az ellenzéki győzelem után, ahogy a fővárosban és a többi ellenzéki vezetés alá került településen, úgy Pécs esetében is kérdés volt, mit kezd vereségével az attól elszokott kormány és köre. Ma már tudjuk, elég csak a főváros és a kukaholding-huzavonára gondolnunk, hogy a Fidesz és hű csatlósai igyekeznek kerülő úton ugyan, de minden erejükkel nehezíteni az új városvezetéseket.

Visszatérve Pécsre

A város új polgármestere leváltotta a PécsMa portál vezetőjét és az ország legismertebb vidéki ellenzéki portáljától, a Szabad Pécstől igazolt  főszerkesztőt, aki bírja a városvezetés ígéretét, hogy nem szólnak bele a szakmai munkába.

Ezek után a Mecsek alján már két független orgánum is működik, ami jó hír. A két csatorna persze messze nem tudja a Mészáros-féle Dunanántúli Naplót és annak internetes nyúlványát, a bama.hu-t lenyomni, de legalább akit érdekel, hallhatja a szabad hangot.

Támadásban a nagyon is elkötelezett kormánypárti rádió

Ahogy azt a kormány által káderekkel feltöltött médiahatóságtól ma megtudhattuk:

A testület döntése szerint a Pécs 94,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Karc FM Média Kft., amely Karc FM 94,6 néven tervezi majd adását.

A Karc FM-ről talán elég annyi, hogy erősen köthető az egyik leginkább kormánypártiként ismert újságíróhoz, Gajdics Ottóhoz. Ezek után alighanem joggal tételezhetjük fel, hogy a nem éppen szelíd hangú újságíró által vezetett adó a kormány ökleként igyekszik majd működni a baranyai térségben.

A Karc FM életében szorosan részt vesz a Pécsről a fővárosba származott Belénessy Csaba egykori Kossuth rádió tudósító, aki azóta egészen az MTI vezérigazgató posztjáig szinte minden, a kormánypártnak fontos funkciót betöltött már. Belénessy sajtókörökben egybehangzó vélemény szerint a Fidesz egyik legtehetősebb, leghűségesebb kiszolgálója.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük